Modă

De ce-l iubesc eu pe Costin? 

 

Deși în episodul de astăzi, înscris în campania “Bună inima să-ți fIE!”  voi promova un singur articol – bluza mea – observați că am ales o poză de profil în care îmi stă alături Costin. Și nu-mi stă alături numai în această fotografie, ci și în emisiunile pe care le fac, de vreo 10 ani încoace. 

Dacă m-aș fi străduit puțin, aș fi putut avea un fiu de vârsta lui Costin. Nu am neapărat sentimente materne, căci am și eu feciorul meu, pe care-l iubesc nesfârșit. Insă față de Costin am un nețărmurit sentiment de prietenie, care nu ține cont de diferența de vârstă dintre noi. Îi iubesc, indirect, părinții, care l-au crescut atât de frumos, atât de solar, atât de pozitiv, constructiv și empatic. Apoi îl iubesc pe el însuși, pentru că e harnic, entuziast, creativ , pentru că are simțul umorului , o inspirație fără hotare și mai ales  pentru că împreuna facem o echipă foarte bună. Și mai ales de nezdruncinat – fapt rar, în zilele noastre!
Bunăoară, când am pornit această campanie, l-am întrebat pe Costin : te deranjează să facem o ședință foto în care să purtăm amândoi ținute tradiționale?…Foarte mulți tineri ai zilelor noastre probabil ar fi strâmbat din  nas . Costin – pe care l-am “citit” demult că este un bun român, a rezonat imediat cu propunerea mea!

   Și , iată, împreună am pus pe picioare o frumoasă pledoarie pentru ținutele tradiționale românești. Iar cele câteva zeci de fotografii, făcute în doar câteva zile, ne vor rămâne o frumoasă amintire a unei campanii în care fiecare din noi crede.

Astăzi, bunăoară, port o frumoasa ie din pânză topită,  cusută cu fir de bumbac roșu și negru. De ce roșu? De ce negru? Pentru că roșul simbolizează viața și dragostea, iar eu și Costin rimăm perfect cu cele două elemente. De altfel, energia și căldura degajate de culoarea roșie, precum focul, erau menite să semnifice puterea dătătoare de viață, vitalitatea și iubirea. 

Pe când negrul te duce cu gândul la sobrietate, înțelepciune și decență. Sentimente care, și ele, credem că se regăsesc în fiecare din noi! 

….ok, de acord, cu sobrietatea e mai greu, caci amândoi suntem foarte veseli. Mai ales de când am descoperit magazinul online https://www.ienationala.ro/ro/ ! 😉

 

Campanie inițiată de IE NAȚIONALĂ : Magazin online de ținute tradiționale

Etichete