Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Dacă iubirea lor moare, e jale !

Duminică, proaspăt întors din vacanță și decis să recuperez timpul irosit în trândăveli estivale, m-am așezat, ca măgarul lui Buridan, între două ecrane :
– IPadul, unde citeam ultimele bombăneli ale Marinei
– televizorul, care-mi servea de fond sonor, căci fondul vizual pe bază de jocuri olimpice nu mă pasiona peste măsurăimage
Deodată, urechea stângă mi s-a ciulit sub efectul unui strigăt puternic, lansat de plămânii la fel de puternici ai lui Tony Yoka, noul campion olimpic de box, un francez, deci un compatriot. Mi-am făcut datoria de a-l felicita în
gând și mi-am continuat lectura, când, ambele urechi mi s-au ciulit la auzul unui al doilea țipăt, strident, care s-a alăturat primului. Era vorba de Estelle Mossely, logodinca lui Tony, ea însăși medaliată cu aur la box feminin, cu puțin timp înainte. Mi-am reluat lectura, după ce i-am felicitat tot în gând pe cei doi logodnici de 24 ani pentru medaliile și verighetele lor, toate de aur, și pentru iminenta lor căsătorie, pe care au anunțat-o ei înșiși telespectatorilor, cu chipurile pline de mândrie și de vânătăi.
Revenind la bombăneli, deodată, mi s-a făcut părul măciucă (modestă, măciuca, căci mult păr pe cap nu mai am). Vreți să știți de ce ? Chiar dacă nu vreți eu tot vă spun, căci trebuie să încerc să ajung la 2500 de caractere.
Ajunsesem la bombăneala Marinei despre iubirile care mor, și consecințele lor : răceală (fără nevoie de recurs la antibiotice), distanță, ură și dispreț (cum se scria în compunerile anilor ’60 când era vorba de patroni și moșieri), insulte, gâlceavă, ba chiar și păruieli, palme și pumni. Și aici m-am gândit la simpaticii logodnici medaliați fiecare cu aur la box. Ce meciuri în perspectivă dacă iubirea lor va muri într-o zi ! Cu ringul la alegere : sufrageria, bucătăria, dormitorul în varianta fără arbitru, sau balconul, în cea cu arbitri.
imageLe urez din toată inima să aibă grijă să nu lase iubirea lor să moară, la limită utilizând chiar și defibrilatorul (căci sistemul « gură la gură » poate nu-i va mai tenta).
Nu de alta, dar în caz de meci, pozițiile sunt foarte dezechilibrate :
– el măsoară 2,00 metri, cântărește 107 Kg și boxează în categoria « super grei »
– ea măsoară 1,68 metri, cântărește 60 Kg și boxează în categoria « ușoară »
Gurile rele vor spune, presupun : cum dracu’ se aranjează bărbații ca să aibă mereu avantajul ?
PS : vezi Marina ? Am ridicat și eu mănușa, chiar dacă am întârziat nițel…și mă mențin în cadrul celor 2500 de caractere !

 

din Franța, Radu Dem

Credit foto: Raceala.jpg – L’express/Getty; Estelle et Tony drapeau – Copyright KCS press;Tony & Estelle – www.leparisien.fr