Frumusețe

Cum să scapi pentru totdeauna de mirosul neplăcut din gură?

 

Te simți jenată când cineva îți atrage atenția că gura ta miroase sau când îți propune, hodoronc-tronc, o gumă de mestecat. Rezolvarea problemei se află în mâinile tale.

Ca orice alt miros neplăcut al corpului tău, și cel din gură poate fi înlăturat prin igiena personală și prin câteva informații.
Haide să vedem, pentru început, de ce ne miroase gura, cum aflăm dacă ea miroase sau nu , iar apoi cum anume să scăpăm de această problemă neplăcută.

De ce ne miroase gura?
Motivul cel mai frecvent este uscăciunea cavității bucale. Ea apare dacă nu te hidratezi suficient, dacă ai dormit sau ai depus un efort – situație în care producția de salivă devine mai lentă. Uscăciunea gurii conduce la moartea celulelor de pe limbă ( cele care distrug bacteriile) ceea ce duce la apsariția mirosului neplăcut. De asemenea, bucățelele de mâncare care rămân printre dinți vor genera și ele același miros neplăcut.

Un alt motiv răspândit al mirosului neplăcut din gură îl reprezintă alimentele pe care le consumăm. Nu are rost să zăbovim asupra mirosului de usturoi, ceapă sau tutun. Înfometarea sau dietele turbate pot de asemenea să genereze mirosuri neplăcute ale gurii.
Există și diverse ale căror efect este acest miros: uscăciunea gurii generată de anumite medicamente, infectiile gâtului și ale plămânilor, bolile de ficat și de rinichi, diabetul ș.a.

Cum să controlăm dacă ne miroase gura?

Bacteriologul american Harold Katz, cel care a pus pe picioare Clinica respiratorie din California, susține că trebuie să ne privim, în primul rând, limba. O limbă roz și strălucitoare este în regulă, una albicioasă și aspră – nu e bine deloc! Cu o coadă de lingură poți râcâi puțin suprafața limbii, lasă apoi să se usuce depunerea colectată și miroase-o.
Doctorul Katz subliniază că acelasi lucru, făcut cu mâna nu are același efect.
De asemenea, este important, așa cum spuneam mai sus, ceea ce ai mâncat în ziua respectivă.

Cum să scapi de mirosul neplăcut din gură? Cele mai eficiente soluții

Vești proaste: nu există un remediu universal și definitiv. În principiu, trebuie să te hrănești sănătos, și nu o dată, ci mereu. La fel ca și metodele de mai jos: ele nu trebuie folosite din când în când , ci în mod regulat.
Pe scurt, iată ce ai de făcut:

1.Bea apă regulat

2. Folosește o perie pentru limbă

3. Clătește gura cu apă de gură

4. Spală-te regulat pe dinți

5.Mestecă gumă mentolată sau suge câteva bomboane de mentă

6. Alimentează-te corect

Există anumite produse care te vor ajuta să lupți împotriva mirosului urât din gură. Doctorul Katz spune : ” Ceaiul verde are proprietăți antibacteriene, care înlătură acest miros. Scorțișoara conține uleiuri eterice care distrug numeroase bacterii din gură. Încearcsa să pui în ceai un bastonaș de scorțișoară. Apoi consumul unor legume și fructe “crocante” , de genul mere sau țelină. Mai ajută dovleacul, portocalele și fructele de pădure.”
Iată câteva produse naturale care ajută, și pe care le poți purta asupra ta, pentru a înlătura vremelnic mirosul neplăcut din gură. : seminnțe de anason, cardamon, mărarul și pătrunjelul maschează și ele mirosul.
Dacă ai mâncat usturoi, un pahar de lapte îți va înlătura mirosul aferent. Dacă ai băut vin, îndeosebi roșu, te vor ajuta fructele.
Doctorul Katz continuă: “Dacă mirosul s-a instalat, încercați să mâncați un măr. Sau luați o felie de lămâie și frecați-vă cu ea dinții și gingiile. Apoi așteptați puțin și beți puțină apă”.
Sursa : factroom.ru

Surse foto: woomanblog.ru, Inogradski.ru, medposvet.com, rusdental.ru

Femei de 10 pe Facebook