Sănătate

Cum să scăpăm de petele albe de pe unghii

Din cele mai vechi timpuri există o credință cum că , daca pe unghii apare o pată albă, acel om să se aștepte în curând la daruri și succes. Dar în realitate nu este deloc așa, pentru că astfel de pete atrag atenția că în organism există o lipsă de microelemente și vitamine. Motivul principal este o alimentație greșită. Si, înainte de a ne preocupa cum să ascundem aceste pete, trebuie să ne preocupe depistarea cauzei apariției lor.

În momentul în care ne-au aparut astfel de pete albe pe unghii, ca urmare a unor mici traume , există o unică salvare : băi de unghii, care ar putea crește fluxul de sânge din interiorul unghiilor? Dizolvați o lingură de sare de mare într-un pahar cu apă fierbinte. Țineți degetele în această soluție cca 20 minute.

O altă baie, nu mai pțin eficientă, se pregătește pe bază de uleiuri. Într-un va se toarnă ulei de floarea soarelui și ulei de măsline, până la jumătatea vasului. Se adaugă o lingură cu suc de lămâie și se amestecă bine. Un sfert de oră țineți degetele în această soluție, după care ungeți-le bine cu o cremă grasă și hidratantă.

Cauza cea mai răspândită a petelor albe de pe unghii o reprezintă alimentația incorectă. Trebuie așadar aduse corecțiile necesare : să consumați alimente care conțin fier, zinc, calciu si vitaminele A, C și E.

Și încă ceva. Din cele mai vechi timpuri, se consideră că usturoiul este remediul perfect impotriva petelor albe de pe unghii. Țineți unghiile 10 minute in apă fierbinte, iar apoi frecați-le cu un cățel de usturoi, taiat pe din două.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

Femei de 10 pe Facebook