Diverse

Cum să rămâi calmă în mijlocul furtunii?

cearta

Certurile și neînțelegerile sunt absolut normale. Dar când nu reușești să îți păstrezi calmul în situațiile dificile, totul se poate transforma într-o adevărată problemă. Dacă pe cei din jur nu îi putem controla, trebuie să încercăm să ne schimbăm noi, să încercăm să fim calmi și înțelegători cu cei care sunt nervoși. Chiar dacă anumiți hormoni din corpul nostru ne împing la luptă, există întotdeauna soluții pentru a ne păstra calmul în astfel de situații.

Pauză și respirație

Acordându-ți un moment de respiro, permiți sistemului nervos parasimpatic să lucreze la restabilirea calmului. Oprește, de asemenea, reacția imediată, impulsivă, care, fără niciun dubiu, crează numai probleme. Relaxând anumite părți ale corpului, va fi mai ușor să gândești rațional.

ceartaAscultă ce au de spus și ceilalți

Comunicarea este foarte importantă pentru a evita neînțelegerile. Când asculți cu atenție ce au ceilalți de spus, eviți să tragi concluzii pripite. Încearcă să le înțelegi punctul de vedere și să găsiți o cale de mijloc.

Fii sinceră

Fii sinceră, atât cu tine cât și cu ceilalți dacă vrei să eviți amplificarea neînțelegerii. Vorbește despre problemele care te deranjează și evită cearta.

Redu tonul vocii

Nu țipa la alte persoane sau nu îi întrerupe în timp ce vorbesc. Vorbește pe o tonalitate scăzută pentru a mențiune un nivel civilizat al discuției și pentru demonstra că au fost ascultate și celelalte voci.

ceartaPăstrează perspectiva

Nu te lăsa purtată de scandal! Dacă rămâi detașată, poți identifica cât de neînsemnată și ridicolă este toată situația iar problemele pot fi rezolvate cu ușurință.

Evită comportamentul răzbunător

Dr. John Gottman consideră că sunt patru comportamente care trebuie evitate, și anume: criticarea celorlalți, disprețul, țipatul și victimizarea. Toate acestea afectează relațiile. Nu tolera, abuzul fizic sau emoțional.

Comunică asertiv

Nu permite altor persoane să te contoleze sau să treacă peste tine. Fii asertiv pentru a ajunge la concluzii rezonabile. Nu te certa pentru lucruri din trecut și nu fii agresivă.

ceartaAcceptă că e posibil să nu ajungi la un acord

Este posibil să nu ajungi întotdeauna la o concluzie. În acest caz, detașează-te de problemă până se rezolvă. Dacă este absolut necesară o soluție, este indicat să ceri ajutorul specialiștilor.

Concluzie

Nu poți să rezolvi, întotdeauna, în mod rațional problemele. Nici nu poți controla sau anticipa reacțiile altora. Așa că cel mai bine este să îți păstrezi calmul și să te distanțezi de situațiile dureroare și violente. De asemenea, caută sprijin la cei apropiați.

Sursa: truthinsideofyou.org

Etichete