Femei de 10

Cum să devii mai bun? 10 sfaturi de la psiholog

 

Fără doar și poate, oamenii buni la suflet își găsesc mult mai repede prieteni, gestionează mult mai bine stresul și propriile emoții, au o stimă de sine crescută și reușesc să facă mai bună lumea din jurul lor.
Știați că, în toamna anului 1998, la Tokyo a avut loc prima conferință a Mișcării mondiale pentru bunătate (World Kindness Movement)?!? Din acel moment, omenirea a început să sărbătorească anual Ziua Internațională a Bunătății. Nu, ea nu este astăzi, însă zilele acestea bunătatea este parcă și mai necesară, în cazul fiecăruia dintre noi. Iar pentru a deveni mai buni, nu trebuie decât să urmați aceste simple 10 sfaturi, oferite de psihologi :

1.Rețineți : bunătatea este o calitate extrem de sănătoasă și benefică. Spre exemplu, ea îți oferă o mare deschidere către diverse lucruri: relația cu cei din jur, diferite evenimente, oportnități, șanse. Bunătatea ne crește stima de sine, ne adaugă energie, ne antrenează sufletul. Oamenii buni îsi găsesc mai ușor prieteni și ne ajută să ne luptăm cu stresul.

2.Nu vă comparați cu nimeni. Omul nu trebuie să fie subjugat unui ideal. Numai moda este focusată spre ideal, dar și ea, ați văzut, este repede schimbătoare .

3. Evitați, pe cât posibil, contactul cu oamenii răi. Încercați să nu vă aflați în aceeași încăpere cu ei, iar dacă îi vedeți pe stradă, să traversați pe partea cealaltă! Dacă, prin forța lucrurilor , sunteți nevoiți să coexistați, la birou spre exemplu, cu astfel de oameni, trebuie să vă dezvoltați un sistem de „autoprotecție”, care se vă permită să nu vă încărcați cu energii negative de la aceștia.

4. Antrenati-vă psihicul, învățați să vă gestionați furia. Atunci cand încercați să vă analizați, în gând, sentimentele, de regulă furia dispare. Cu alte cuvinte, în astfel de momente trebuie sa exprimați ceea ce simțiți. Spre exemplu, trebuie să vă repetați în gând : ” Această situație mă necăjește și mă enervează la culme!”.

5. Alegeți de fiecare dată, în mod conștient, emoția pe care doriți să o aveți. Doar sunt emoțiile voastre, sunteți stăpânii lor! Aveți posbilitatea să „opriți” sau „porniți” singuri emoțiile pe care vi le doriți sau NU vi le doriți!
7. Nu încercați să schimbați trecutul. Fiind supărat, omul încearcă , de fapt, să găsească un mod de a distruge răul/nedreptatea care s-a întâmplat.

8. Încercați să respectați acele reguli care vă fac viața mai confortabilă și mai liniștită. La aceste reguli trebuie să vă raportați și nu la altele. ” Nimeni nu mi-e dator cu nimic!” „Sunt singurul stăpân al fericirii mele si al succesului meu”. ” Nu aștept recunoștința nimănui pentru binele pe care îl fac” etc.

9. Faceți bine din proprie inițiativă și fără a fi ranchiunoși,

10. E-adevărat ca bunătatea nu este nelimitată, însă ea nu-ți golește sufletul, nu te epuizează și în niciun caz nu te umilește.

Sursa : ria.ru