banner marshal garden
Diverse

Cum să devii cea mai bună versiune a ta?

Toată lumea îşi doreşte să devină, la un moment dat, cea mai bună versiune a sa, dar foarte puţini reuşesc. Suntem cei mai mari duşmani ai noştrii atunci când vine vorba de a avea succes, de a ne urma visurile şi de a ne trăi viaţa ţinând cont de pasiunile şi de scopurile noastre.

Există o serie de comportamente care ne stau în calea dobândirii succesului. Dacă vreţi să deveniţi cea mai bună variantă a voastră, eliminaţi aceste 6 obiceiuri:

1. Stop gândurilor negative despre propria persoană.

prietena2“Nu voi reuşi niciodată să slăbesc 10 kg.”

“Sunt prea slab pregătită. Nu voi obţine niciodată acest post.”

“Voi arăta caraghios dacă port asemenea haine.”

Când ţi se fac complimente despre munca ta, răspunzi „Ah, nu e mare lucru!”

Astfel de afirmaţii sunt făcute de persoane care au o imagine negativă despre propria persoană. Încercaţi să reduceţi gândurile negative şi înlocuiţi-le cu unele pozitive. Începeţi prin a elimina din vocabularul vostru cuvinte precum: mereu, nu pot, niciodată, dar, trebuie, încearcă.

Aşa cum ar spune Yoda, „Faci sau nu. Nu există încearcă.”

2. Nu îi mai judeca pe ceilalţi.

Aţi observat că sunt persoane care reacţionează dur atunci când cineva are idei total diferite de ale sale? Vă daţi seama ce repede îi judecăm pe cei din jur, fără să îi cunoaştem cu adevărat şi fără să ne gândim de două ori?

Pentru a deveni cea mai bună variantă a voastră trebuie să eliminaţi total energiile negative. Când transmiţi energii negative către cei din jur, pe de o parte este afectată stima de sine a persoanei respective, iar pe de altă parte această energie se întoarce asupra ta. Persoanele amabile obţin mai multe de la viaţă decât cele egoiste şi acre.

femei23. Nu te mai teme de eşec. 

Te gândeşti la ce vor spune ceilalţi despre tine dacă greşeşti? Îţi este teamă că te vor considera proastă şi incompetentă? Eşecul te face să te temi pentru viitorul tău şi pentru ceea ce îţi doreşti de la viaţă? Obişnuieşti să le spui oamneilor de la început că nu te aştepţi să reuşeşti, pentru a nu avea aşteptări?

Dacă oricare din aceste situaţii te reprezintă, atunci suferi de teama de eşec. Este important să îţi dai seama că eşecul face parte din viaţă şi nu înseamnă sfârşitul lumii.

Personalităţi cu mari realizări, precum Michael Jordan, Richard Branson şi Bill Gates, cu toţii au eşuat într-un anumit moment al vieţii lor. Eşecul te ajută să te descoperi şi te conduce către marile succese ale vieţii.

Ţineţi minte: “Teama face un singur lucru: te trage înapoi.” – Kya Aliana

4. Nu vă temeţi de succes. 

Deveniţi agitate când totul pare a merge bine iar în mintea voastră apare gândul că ar fi prea frumos să se întâmple aşa, şi în mod natural, în cele din urmă, se petrece ceva rău?

Dacă se întâmplă astfel în mod repetat, nu este o coincidenţă, este de fapt teama de succes.

Oamenii se tem de succes din mai multe motive: se tem să nu îşi piardă identitatea, să nu îi schimbe succesul, să le crească aşteptările şi responsabilităţile şi să nu le poată duce la bun sfârşit.

Succesul este un lucru bun şi fiecare dintre noi merită să îşi vadă visurile îndeplinite şi să lase ceva frumos în urma lui. Rămâneţi autentici şi nu uitaţi cine sunteţi, acceptaţi că nu veţi mulţumi pe toată lumea şi simţiţi-vă împăcați cu orice decizie luați.

5. Încetaţi să încercaţi să îi mulţumiţi pe toţi. 

prietenaVă caracterizează vreuna din descrierile de mai jos?

  • Vreau să mă placă toată lumea
  • Mă sperie/Încerc să evit să fiu în dezacord cu lumea
  • Nu spun niciodată ceea ce gândesc
  • Nu spun niciodată Nu
  • Nu mă enervez niciodată
  • Nu spun nimănui cum mă simt, chiar dacă mă enervează.

Dacă oricare din aceste descrieri vă definesc, trebuie să vă spuneţi imediat, „Ajunge!”. Este timpul să încetaţi să mai jucaţi rolul de „preş”, să deveniţi mai egoişti şi să vă puneţi pe voi pe primul loc. De câte ori vă complaceţi în astfel de situaţii, o bucăţică din voi moare.

6. Spuneţi stop amânărilor

Perfecţionismul este sursa amânărilor. Amânarea este o altă formă a lenei şi vă sabotează în încercarea de a deveni cea mai bună variantă a voastră şi vă împiedică sau întârzie să vă atingeţi scopurile.

Pentru a evita acest lucru, faceţi ca acţiunile voastre să fie precise şi bine gândite, stabiliţi-vă exact care sunt responsabilităţile şi scopurile.

 

Sursa: lifehack.org
Sursa foto: tomorrow-web.com

Femei de 10 pe Facebook