Diverse

Cum să arăți mai inteligentă decât ești în realitate

 

A fi inteligent este provocarea cea mai mare, din viața unui om. Cum să procedezi însă dacă trebuie să creezi SENZAȚIA unui om inteligent? Sau să pari mai inteligentă decât ești, în realitate?

Este foarte importantă impresia pe care o produci, asupra celor din jur. Chiar dacă prima impresie este, de multe ori, înșelătoare. Te-ai ciocnit și tu de acest lucru, nu? Vezi, pentru prima oară, o persoană și ți se pare “inteligentă și serioasă”, după care, schimbi cateva vorbe cu ea și realizezi că nu e cu nimic mai deșteaptă decât tine, ba dimpotrivă..
Iată ce trebuie să faci, ca să pari mai inteligentă:

Să porți ochelari

Este cel mai important stereotip, care funcționează in lume! Totul a început în epoca victoriană. Iar motivele pentru care au apărut atunci ochelarii sunt câteva: dezvoltarea învățământului, imvazia de cărti, iluminatul deficitar, cunoștințele precare ale oftalmologilor. Multi oameni de stiință purtau atunci ochelari, căci de la citit mult, se strică ochii – o știe oricine.
În zilele noastre, acest stereotip se depărtează și mai mult de realitate. Belșugul de calculatoare, tablete, smartphone-uri etc face ca 35 la sută din populatia planetei să fie mioapă. Dar sunt oare oamenii aceștia mai deștepți decât ceilalti? Nici vorbă!
Portul ochelarilor îți conferă, automat, o imagine inteligentă. Dacă ai o vedere bună, cumpără-ți o pereche de ochelari cu lentile false. De asemenea, ramele au și ele o importanță mare. Se pare că, cu cât sunt mai groase ramele, cu atât este mai mare coeficientul de inteligență al purtătorului. În schimb, atenție! ramele groase te vor urâți!

2) Vorbirea corectă

Dacă ochelarii influențează prima impresie, vorbirea te ajută să apreciezi inteligența interlocutorului.
Învață câteva cuvinte “cu greutate”. “Conflagrație”, “disonanță”, “panaceu”, “marginalizat” etc. Dar nu exagera cu folosirea lor, caci ai toate sansele să devii ridicolă!
Este important și felul în care vorbești. Vorbește rar, fără să te împiedici, fără “ăăă”-uri, fără pauze
Dacă ți-e greu să respecți punctele de mai sus, începe pur și simplu să vorbești repede. Prihologii susțin că oamenii care vorbesc repede sunt percepuți ca fiind inteligenți.

3) Aspectul exterior

Cercetătorii americani au facut un studiu, în 2009, din care au rezultat niște concluzii interesante: oamenii grași sunt considerați mai prostuți. De ce? Păi…o greutate mare inseamnă, în mod automat, un om leneș. Iar leneșul nu poate fi și inteligent. Desigur, există și excepții. Însă, băgați de seamă, majoritatea laureaților premiilor Nobel sunt o persoane slăbănoage!
Importantă este și postura voastră. Spre exemplu, un om cocoșat este perceput ca fiind rușinos, prost și leneș.

 

4) Hainele

Oamenii frumoși și atrăgători le plac celor din jur, de aceea lumea intră mai des în contact cu ei și le acceptă mai ușor neajunsurile. Un aspect exterior elegant creează impresia unui om inteligent.
Designerii consideră că culorile închise, în special nuanțele de violet, simbolizează forța și încrederea în sine.

5) Siguranța și liniștea

Nu te certa, nu ridica tonul și fii mereu liniștită. Asta va face mereu din tine o învingătoare. Iar daca interlocutorul tău e pus pe harță, acest lucru îl coboară automat în ochii celor din jur, chiar dacă are dreptate.
Asta nu înseamnă că nu trebuie să asculți părerea celorlalți. Prefă-te foarte interesată de ceea ce spun ceilalți, asta îi va face să aibă și mai multă încredere în tine.
Și uite-te mereu în ochii celuilalt. Dar nu cu insistență, altfel acest lucru poate fi perceput ca fiind agresiune.

6) Memoria

De multe ori, memoria este confundată cu inteligența. Mulți oameni nu au o inteligență ieșită din comun, in schimb au o memorie de elefant. Antrenează-ți memoria! Vei putea păstra în ea toate infomațiile acumulate, pe care le vei putea valorifica atunci cand nici nu te aștepți.

7) Vorbește-le tuturor celor din jur despre mintea ta ascuțită!

Dacă nici tu pe tine nu te lauzi, atunci cine sa te laude?!? Asta nu înseamnă că trebuie s-o faci explicit! Crează-le celor din jur impresia pe care tu o dorești, despre tine! Povestește-le cât de talentată ești, ce bine ai învățat etc. Învață câteva citate în latină, pune-te la punct cu niște aspecte legate de lumea afacerilor, spune-le tuturor că vrei să te apuci de o a doua facultate. Lumea te va percepe ca pe o persoană inteligentă și de succes, iar unii vor intra în depresie, comparându-se cu tine!

8) Pagina de Facebook

Poți părea inteligentă, însă dacă alții vor vedea, pe pagina ta de Facebook, poze în care te destrăbălezi prin cluburi de noapte, imaginea ta se va clătina serios. Pune-ți doar fotografii care te avantajează, postează comentarii inteligente, distribuie lucruri interesante și de calitate. Aruncă-le praf în ochi celorlalți! Fă să pari a fi lipsită de griji, chiar dacă, în realitate, ești și tu un om ca toți ceilalți!

 

Sursa : freeadvice.ru

surse foto: soulpost.ru, interesnoje.ru, cosmo.ru, qli.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.