Frumusețe

Cum să arăți “hot” la 50 de ani. Sfaturi de la Salma Hayek

Îndrăgita actriță Salma Hayek și-a câstigat renumele de a fi o “bucățică tare” a Hollywoodului. Frumusețea ei este dublată de talent, drept care diva este distribuită in roluri importante. Vă mai amintiți desigur de legendara “Frida”. Farmecul actriței constă însă în aceea că ea nu încearcă să mintă pe nimeni. “Da, am 50 de anim dar arăt trăznitor! “ pare a spune actrița, determinându-le pe tinerele de pretutindeni să încerce să o copieze. 

Intr-un interviu acordat publicației The New York Times, Salma Hayek a povestot, cu lux de amănunte, cum are grija de ea însăși. Iată câteva secvențe din dialogul Salmei cu reporterii americani. 

 

Despre îngrijirea pielii

«Eu nu-mi curăț niciodată pielea dimineața. Bunica m-a învățat ca pe timpul nopții pielea își reface rezervele de elemente pierdute pe timpul zilei. In plus, sunt sigură că, dacă îmi curăț pielea de cu seară, ea nu se va “murdări” până dimineața. 

În fiecare dimineata îmi ud fața cu apă de trandafiri : ea este atât de fină și revigorantă! Apoi mă ung cu creamă hidratantă. Nu mă dau cu cremă de protecție solară, dacă n-am de gând să stau toată ziua la soare. De ce? Pur și simplu n-am încredere în chimicalele din care este compusă aceasta! 

In ceea ce privește ritualul de seară, ma demachiez întotdeauna cu ulei de cocos. Apoi îmi șterg fața cu aceeași apă de trandafiri. Puteți folosi un prosop fierbinte, îmbibat în apă de trandafiri și efectul va fi și mai vizibil. Urmeaza apoi curățarea feței  cu produse pe bază de mușețel, din linia ce-mi poartă numele, iar apoi – spălarea cu apă rece. 

 Nu sunt adepta produselor exfoliante. Desigur, ele ne ajută să arătăm mai bine, însă pe termen scurt. Vad în jurul meu femei care arată excelent doar pentru ca sunt foarte relaxate. Și cred ca asta este esențial.

 

Despre machiaj

«În zilele obișnuite, folosesc numai fond de ten de consistență medie. Iar pentru “ieșirile în lume” , rujul de buze este obligatoriu. Fie  el strident sau nu, în funcție de stsarea de spirit. Nu demult am  descoperit  culorile liniei Clinique Pop, care m-au cucerit. Iar unul din fondurile de ten pe care le iubesc nespus, dar nu sunt pt toată ziua, ci doar pt “covorul roșu” – Cinema Secrets. De asemenea, nu mă văd fără pensulele de machiaj EcoTools. 

Despre parfumuri

«Uite, chiar acum miros a Scent of a Dream de la Charlotte Tilbury. Este foarte proaspăt și îmi poartă noroc. 

Despre îngrijirea părului

«unul din motivele pentru care nu mă vopsesc este faptul că nu sunt foarte conștiincioasă. In plus, nu vreau să mă prefac că sunt mai tânără decât sunt de fapt. Vreau doar să ma bucur de viață. Nu mă tund decât atunci camd hair-stilictul meu mă imploră s-o fac. Același lucru se întâmplă si cu sprâncenele: ele cresc și cresc, până când make-up artist-ul meu nu mă trage de mânecă : hai să facem ceva cu sprincenele tale! 

Când nu filmez, îmi las părul să fie liber, creț si sălbatic, așa cum e el de fapt. Pentru îngrijirea lui, folosesc ulei de păr si șampoane cu balsam, ale unor firme pe care le schimb mereu, pentru a nu lăsa părul să se obișnuiască cu un brand anume. Iar dacă părul meu arată prea vâlvoi, îl prind într-o codită. 

Despre alimentația sănătoasă

«Sunt un om total nesportiv, înot subacvatic, dar nu consider că acesta poate fi considerat sport. Și nu pot vorbi despre o anume filozofie a dietelor mele, pentru că nu respect niciuna. Nu sunt disciplinată. Și asta pentru că sunt copleșită de treburi. Dar vreau să mă schimb!  Visez să întâlnesc un nutriționist care să mă învete ce să mănânc, și pe mine dar mai ales pe copiii mei. Astfel, vom fi cu toții sănătoși. 

 Singurul lucru pe care-l fac pentru silueta mea, este acela că mă abțin să mănânc carne în fiecare zi. Nu, nu am eliminat alimentele de origine animală. Dar le consum destul de rar si, in plus, mă feresc să manânc două mese de carne pe zi.