Acasă la mine

Cum să alegi lista de invitați pentru un eveniment în pandemie

 

Între restricțiile în ceea ce privește adunările de grup și recomandările de distanțare socială, cuplurile se confruntă cu provocarea realității evenimentelor de pandemie – alegerea listei invitaților. Având în vedere impactul pandemiei de coronavirus asupra nunților din întreaga lume, unii viitori miri sunt nevoiți să-și reducă numărul inițial de invitați.

Deoarece situația poate fi inconfortabilă și dificil de rezolvat, echipa Metropolitan Club&Events a pregătit câteva sfaturi care să te ajute să alegi lista de invitați la nuntă. Există modalități de a-ți aborda cei dragi cu grație și bun-simț, chiar dacă implică schimbarea planurilor tale.

Ia în considerare ajutorul unui profesionist

Dacă vă puteți permite să apelați la serviciile unui organizator de nunți, acest profesionist vă poate ajuta – pe tine și viitorul partener – să navigați prin restricțiile specifice zonei în care vă aflați. Pentru a vă asigura că respectați în mod corespunzător restricțiile, în special în ceea ce privește dimensiunea petrecerii, este o decizie înțeleaptă să angajați un organizator de nuntă.

În cazul în care vreți să vă organizați nunta pe cont propriu, acestea sunt câteva lucruri pe care trebuie să le luați în considerare:

  • Care este numărul maxim de invitați pe care îi puteți găzdui? (incluzând spațiul dintre mese și numărul de invitați de la o masă)
  • Salonul de evenimente vă permite să faceți ajustările necesare?
  • Este posibil să transmiți evenimentul – sau o parte din el – pe o platformă de streaming?
  • Mâncarea și băutura vor fi preparate și servite într-un mod sigur?

Discută cu familia și apropiații

Sunt anumite persoane pe care îți dorești absolut să îi ai alături de tine în ziua nunții, indiferent cât de mică este lista de invitați cu care lucrezi. Membrii familiei și grupul de prieteni cei mai apropiați sunt pe primul loc, dar ce se întâmplă dacă aceștia se află în țări diferite în care restricțiile de călătorie rămân în vigoare sau vor trebui să se auto-carantineze în funcție de proximitate?

Sfatul nostru este să luați legătura mai întâi cu cei dragi și discutați realist cu privire la data nunții voastre. Este posibil ca unii oaspeți să nu se simtă neapărat confortabil călătorind în acest moment. Luând legătura din timp, veți putea evalua nivelul de confort al celor dragi, în primul rând, și veți putea ajusta lista de invitați, în al doilea rând.

Setează-ți așteptări reale

Atât în ceea ce privește așteptările tale despre cum se va desfășura ziua cea mare, cât și așteptările invitaților tăi. Știm cu toții că ultimii doi ani nu au fost cei mai prielnici evenimentelor de orice fel și cu siguranță multe cupluri au trebuit să uite de viziunea perfectă a nunții visurilor lor și să se conformeze cu noile norme ale societății.

Deși ideal ar fi să ai aproape toți – sau majoritatea – cunoscuților, mai mult ca sigur va fi nevoie să lași câteva persoane pe dinafară. Acest lucru poate să nu fie ușor, dar este una dintre cele mai simple tactici pentru a restrânge lista de invitați la nuntă. Încearcă să nu te gândești mai mult la persoanele de care sunteți într-adevăr apropiați – fără oameni pe care i-ați cunoscut o dată în liceu / facultate sau rude îndepărtate cu care de abia mai țineți legătura.

Sfat: În efortul de a vă menține lista de invitați cât mai mică posibil, este logic să eliminați invitațiile plus-one. Majoritatea oaspeților vor înțelege pe deplin nevoia de a reduce lista de invitați și, dacă ești o persoană la care țin cu adevărat profund, vor fi în continuare prezente fără un partener.

Include și latura digitală

Evident, ceremonia nunții se diferă de cea tradițională. Dar, în același timp, puteți împărtăși cele mai emoționante momente cu toți cei dragi. Este importantă conectarea online a acestora la momentul stabilit în prealabil.

Primul pas în procesul de organizare a unei nunți online este stabilirea “locului de desfășurare”, respectiv serviciul de streaming video. Zoom, Google Hangouts, Facebook, Instagram oferă utilizatorilor lor posibilitatea de a sărbători această zi importantă cu toți oamenii dragi. Întrebați-vă organizatorul de nuntă despre modalitățile de a vă încorpora invitații virtuali. 😉

Aceste sfaturi practice te vor ajuta atunci când dorești să organizezi lista de invitați pentru un eveniment în perioada pandemiei. Dacă vei lua decizia să amâni nunta pentru 2022, interesează-te de pe-acum de saloane de evenimente disponibile, furnizori, ce înțelegere poți face cu wedding planner-ul, formația, dj-ul sau fotograful.

Dacă întâmpini dificultăți în planificarea evenimentului tău, precum alegerea unui salon de evenimente în București sau alte asemenea, poți apela cu încredere la o echipă profesionistă care îți va oferi îndrumarea necesară!

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.