banner marshal garden
Bombănelile Marinei Editoriale

Cum iubesc bărbații?

Nu, nu am reușit încă performanța de a intra în mintea unui bărbat ( aș ieși, probabil, de acolo pe 7 cărări! ) , ci, pur și simplu, am dat peste confesiunile unuia dintre ei, făcute, se pare, într-un moment de sinceritate sau, poate, având la tâmplă revolverul unei femei..
Înainte de a vă reda gândurile publicate de un site cu nume rezonând a fericire ( womanhappiness.ru), trebuie să declar – și vă rog să-mi confirmați dacă și voi gândiți la fel – că este foarte confortabil să știm că suntem iubite. O astfel de certitudine ne așează în suflet pacea necesară, ne inoculează sentimentul siguranței de sine, ne ajută să ne concentrăm în direcția care trebuie, și nu să ne risipim în petale de margaretă sau tabele cu compatibilități astrologice.
Bărbații își manifestă însă iubirea extrem de straniu, uneori. Nu vi s-a întâmplat niciodată să aflați, după mulți ani, că un anume ins din trecutul vostru v-a iubit nespus de mult, fără ca voi să fi bănuiți măcar? Sau, dimpotrivă, n-ați dat niciodată peste javre ordinare cu nume de bărbați, care v-au îmbrăcat în vorbe și gesturi ieftine de iubire și v-au înșelat, după ce au dat primul colț, sau v-au manipulat și folosit, doar pentru a-și atinge propriile interese? Ba bine că nu!
Și atunci ni se cuibărește în minte următoarea întrebare : de unde știm, când suntem iubite cu adevărat? Care sunt „simptomele” dragostei masculine? Cum își manifestă bărbații iubirea? Oare acest lucru diferă, de la individ la individ? Deși la ultima întrebare psihologii spun „da”, Egor Gord, bărbatul peste care am dat eu, zilele trecute, susține contrariul. Natura masculină este aceeași – spune Gord. Bărbații nu sunt decât o turmă uriașă, care funcționează după aceleași legi sociale.
Iată, așadar, care sunt semnele unei iubiri adevărate, în opinia unui bărbat care nu numai că face parte din tagma lor, dar a iubit și iubește, cot la cot cu aceștia, fiind, în plus, un fin observator al acestui fenomen.

Bagă la cap! Ești cu adevărat iubită,
1.Când bărbatul îți este alături
2.Când vorbește deschis despre dragostea lui
3.Când știe să ierte
4.Când se gândește mult la tine
5.CÂND TE RESPECTĂ
6.Când nu te supără ( nu o umilește, nu o jignește)
7.Când are grijă de tine
8.Când te admiră și este fascinat de tine
9.Când evită alte femei
10.Când „îți culege orice scamă de pe palton”

Sună înălțător nu? Aproape că ne face să ne întrebăm dacă astfel de bărbați există, cu adevărat! Se pot aduna, oare, toate aceste manifestări în profilul unui singur bărbat? ….Știu că majoritatea dintre voi veți ofta. Unele poate veți spune că voi ați găsit un astfel de bărbat și că acum, cât noi povestim aici cu dvs, el e la bucătărie și spală vase… Mă iertați: ori aveți orbul găinilor, ori chiar sunteți norocoasele-norocoaselor!

….Într-adevăr, punctele de mai sus nu sunt decât ficțiune. Enumerându-mi-le, Egor Gord m-a pacălit și pe mine! Și mi-a mărturisit că lista lui a fost întocmită nu din perspectiva masculină, ci pur și simplu, dând un „search” pe Google, pe tema: ” ce așteaptă femeile de la un bărbat?”.
Iată de ce ne învinuiește Gord pe noi, femeile : cică noi așteptăm de la un bărbat să ne iubească exact la fel cum îl iubim și noi pe el. Ba, mai mult, îi și pretindem asta! Ca să nu mai vorbim că ne și supărăm, dacă nu face ceea ce așteptăm noi de la el! Și uite-așa transformăm noi bărbatul în „muiere”, ajungând apoi să ne chinuim , o viață, cu el de gât!
Bun-bun – am exclamat eu, privindu-l pe interlocutorul meu virtual – dar până la urmă, atunci când iubim, nu simțim, și unii și altii, la fel?
Se pare că bărbații, atunci când iubesc cu adevărat, simt un singur lucru: RESPONSABILITATE. Răspunderea față de femeia iubită. Nu ești responsabil – nu iubești. Săgetați de Cupidon, bărbații se simt deodată răspunzători pentru siguranța noastră, pentru felul cum arătăm și starea noastră de sănătate, dar și pentru perpetuarea speciei. Dacă ne iubesc cu adevărat, ei vor dori să ne fie bine, să fim ferite de rele (chiar și de bărbații „periculoși” din jur!) ne vor dori frumoase și sănătoase și, mai mult, vor dori să le găzduim copiii în pântece. Un bărbat care nu iubește nu va dori niciodată ( decât dacă e un descreierat!) să lase însărcinată femeia cu care face sex.
Egor recunoaște că da, bărbații pot într-adevăr să pară a fi preocupați de orice altceva, mai puțin de relația cu noi, că ei pot sta, de dimineața până seara, la birou, că pot uita să ne sune, că ne cumpără flori din an în Paști sau deloc, ba, mai rău: pot uita chiar când e ziua noastră de naștere sau aniversarea căsătoriei. Dar acestea nu reprezintă decât „fondul”. Planul secundar. Așteptările noastre, ale femeilor.
Adevărata dragoste se exprimă, de fapt, prin responsabilitatea pe care bărbații o simt vizavi de femeia iubită. Atât și nimic mai mult. Asta – spune Egor Gord – este , de fapt, esența iubirii masculine.
Dragele mele, „bombăneala” de astăzi aș vrea s-o închei, dându-vă un extemporal. Scoateți, așadar, o foaie de hârtie și răspundeți la următoarele întrebări: în ce măsură bărbaților pe care-i iubiți le pasă de binele vostru? De felul cum arătați, de sănătatea voastră, de ceea ce simțiți? Vor ei să aibă copii, cu dvs? Gândiți-vă bine la toate aceste detalii. Răspunsurile voastre au șansa să vă aducă lumină în viață.

Femei de 10 pe Facebook