Copii și tineri Modă

Cum alegi încălțămintea potrivită pentru copii?

 

Orice părinte își dorește ce este mai bun pentru copilul lui, iar acest lucru este valabil și atunci când vine vorba despre încălțăminte. Extrem de importantă pentru primii pași, pentru pornirea mersului corect, încălțămintea pentru copii trebuie să îndeplinească câteva criterii ca să fie perfectă pentru piciorușele mici, pregătite să exploreze lumea. Află în cele ce urmează cum poți recunoaște un pantof bun dar și câteva sfaturi după care să te ghidezi atunci când pleci la cumpărături.

 

Ce trebuie să asigure încălțămintea copiilor?

Pantofii creați special pentru copii, mai ales dacă ne referim la cei cu vârste fragede care fac primii pași în viață trebuie să îndeplinească anumite criterii pentru a intra în categoria încălțărilor potrivite pentru copii.

– Să ofere flexibilitate piciorului. Pantofii de copii trebuie să fie ușori, să lase piciorul să își efectueze mișcările naturale, iar vârful acestora să fie suficient de larg pentru a permite mișcarea degetelor.

– Să ofere susținere gleznei. Un model mai înalt de încălțăminte pentru fete, care se poate închide puțin deasupra gleznei cu o curelușă cu fundiță va fi și drăgălaș, dar și util pentru menținerea gleznei dreaptă.

– Pielea naturală este cel mai calitativ material, de accea este adesea folosită pentru încălțămintea de copii. Confortabilă, moale și hipoalergenică, pantofii din piele naturală permit piciorului să respire.

– Talpă ortopedică pentru a menține piciorul și coloana într-o poziție sănătoasă. Atât pentru încălțămintea pentru băieți cât și pentru cea de fetițe, talpa trebuie să fie flexibilă și moale, iar tocul să nu depășească 1,5 cm. Mai mult, în cazul în care talpa are proprietăți antiaderente va aduce un plus de stabilitate.

Cum alegi încălțămintea potrivită?

Dincolo de culoare și model, încălțămintea pentru copii trebuie aleasă în așa fel încât să favorizeze un mers corect și sănătos și să ofere micuțului posibilitatea de mișcare a piciorului în voie.

– În cazul în care vrei să cumperi sandale, este ideal să te orientezi către cele ce oferă protecție degetelor. Copiii se împiedică adesea iar astfel degetele de la picioare nu vor avea de suferit.

– Mărimea potrivită este esențială. Dacă încălțămintea este prea mică, poate cauza deformări ale piciorului, amorțeli și disconfort. În cazul în care pantofii sunt prea mari, vor incomoda mersul copilului și vor cauza dezechilibre și împiedicări. De aceea, dimensiunea perfectă a pantofului trebuie să fie cu un centimentru mai mare decât piciorul. Partea bună este că majoritatea pantofilor de copii au talonete detașabile iar astfel pot fi verificați dacă sunt potriviți.

– Modelul pantofului trebuie să fie cât mai ergonomic, astfel încât să nu limiteze în niciun fel mișcarea naturală a piciorului.

– Pantofii cu arici sunt mai potriviți în cazul copiilor, din mai multe motive: se încalță mai ușor, chiar de către cei mici, se prind ușor și nici nu există riscul desfacerii șireturilor.

– Desigur, un material impermeabil este minunat în sezonul ploios, oferindu-le copiilor bucuria trecerilor prin băltoace fără ca piciorul să se ude.

După cum observi, o pereche de pantofi potrivită va contribui la mersul sănătos al copilului. De aceea, mai ales pentru primele încălțări, alege ca acestea să îndeplinească criteriile de mai sus și nimic nu îți va împiedica micuțul să pășească fericit.

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.