Modă

Cu gura căscată, către podium. Jos pălăria, Alin Gălățescu!

 

Poți cunoaște un om după cum arată, se îmbracă, vorbește și se poartă, însă cel mai bine îl recomandă faptele sale. Căci vorbe meșteșugite poate emite oricine. Oamenii de acțiune sunt însă foarte rari. Și , prin aceasta, prețioși. Ei sunt cei care împing lumea înainte, fiecare pe culoarul său, devenind – fără să-și propună acest lucru – modele de urmat pentru tineri.

Alin Gălățescu “dă bine” la televizor. Are vorbele la el, spune lucruri interesante, este foarte documentat pe domeniul lui, chiar dacă acesta este așezat pe nisipuri mișcătoare : MODA. Însă Alin nu este numai un om al cuvintelor. El și-a pus semnătura, în ultimii ani, pe o mulțime de proiecte, rămânând fidel domeniului său, în care se simte precum peștele în apă.
Există chiar , în lumea modei, un eveniment care poartă marca “Alin Gălățescu”: Gala Avanpremiere. Cunoscătorii nu au nevoie de explicații – doar evenimentul a ajuns la a 18-a ediție, adică la majorat! Iar celorlalți le voi spune doar atât: este cel mai important eveniment de fashion multibrand din România. Ce face, așadar, dragul nostru Alin? Adună laolaltă, sub pălăria aceluiași afiș, branduri binecunoscute din lumea modei, alături de debutanți care speră să se înfrupte din butoiul cu mierea celebrității. Le amestecă bine, le condimentează cu o muzică bună și un mers hotărât pe podium, le presară cu emoții și…show-ul e gata!
Pentru majoratul evenimentului care, de altfel, l-a consacrat pe inițiatorul său,  Alin Gălățescu a ales spațiul generos al Atriumului de la Cinema City din AFI Cotroceni. A adunat laolaltă vedete, jurnaliști, bloggeri și alte persoane îndrăgostite de modă, a creat o ambianță specială, a dat drumul la muzică și, pitit după fundalul scenei, a anunțat, cu vocea sa gravă, atât de radiofonică, numele designerilor -vedete ale serii. Aceștia, într-o ordine fără nicio legătură cu valoarea lor, și-au gândit fiecare micuțul său show de modă, bucuroși să-și prezinte propunerile pentru
2017-2018, în fața cunoscătorilor, pasionaților sau, pur și simplu, curioșilor.
Eu nu sunt nici critic de modă , nici analist de modă ( iar pozele le-am făcut cu telefonul, să știți! ) și de aceea, pentru a nu scandaliza cunoscătorii cu părerile mele de “simplu cetățean”, voi remarca doar evidențele: diversitatea propunerilor, revărsarea de imaginație, inedit și talent de pe “podiumul” improvizat, organizarea impecabilă a evenimentului ( scenografie, sunet, lumini, public, selecția designerilor, succedarea fără “hâc”-uri a prezentărilor, chiar și inspiratul bufet care a încheiat, într-un mod tare dulce, călătoria noastră către viitorul ( apropiat al) modei.
Cineva mă întreba ce ținută mi-aș fi ales, dintre cele prezentate de Aleha Toncea, Ana Maria Saragia, Alexandra Calafeteanu, Lia Aram, Studio Cabal, Olga Cataranga și Laurențiu Bârzoi. Păi…ca să vă spun drept, în fiecare – oricât de trăznite – cred că m-aș simți minunat : în unele – la televizor, în altele – pe stradă, în câteva – de Revelion,  în altele – doar acasă la mine, să nu mă vadă nimeni😁, iar cu altele cred că i-aș da gata populații întregi de extratereștri, în cazul unei deplasări intergalactice!
Una peste alta, jos pălăria, Alin Gălățescu, să nu mă uiți nici la anu’, la următoarea ediție!