Călătorii Timp liber

Cu gura căscată… către cer!

sigla_romvac

V-ați imaginat vreodată cum ar fi să priviți un film pe un ecran lung de 250 metri, 30 metri lățime și suspendat în aer, deasupra voastră, la 24 metri înălțime? Acest ecran este cel mai mare din Asia și se află în The Place, cel mai modern cartier din Beijing.

În cele 10 zile petrecute la Beijing, am observat că poporul chinez este fascinat de culori. Atât chinezii din trecut, care pictau clădirile împărătești în culori primare (roșu, galben, albastru, verde), cât și chinezii Prezentului, care împodobesc zgârie-norii cu fațade din led-uri, care mai de care mai stridente. “The Place” nu face excepție de la această regulă.

Dacă ajungi în acest cartier înainte de asfințit, te poți bucura de spațiile de relaxare, de cafenelele europene și americane (Starbucks, Costa Coffee, Paris Baguette etc.), de locuri special amenajate pentru mișcare precum: terenuri de baschet, un parc de distracții pentru copiii mai mici și, bineînțeles, de nelipsitele magazine internaționale: Zara, Aldo, Puma, Swarovsky, Rolex, Gucci, Armani și multe altele. Complexul The Place este o bijuterie de cartier. Și cum bijuteriile valoroase au un preț pe măsură, așa și aici: un apartament de trei camere valorează, țineți-vă bine, în jur de 2 milioane de dolari! În acest cartier ultra-modern nu zărești niciun element care să aibă legătură cu tradiția chinezească, este un spațiu alocat firmelor străine și spectacolelor cu influențe vestice. Prezența noastră la The Place, s-a sincronizat cu un showroom de mașini atât de epocă, cât și moderne: puteai lesne intra în mașinile dichisite, simțindu-te  rege la volan!… Firește, de pe loc!

p1010135La lăsarea nopții, toată lumea începe să se adune în centrul cartierului, iar cei ce încă își savurează cina, își fac loc ușor, ușor pe terasele restaurantelor. Peste cartier se așterne o tensiune provocată de emoțiile tuturor celor din jur, care încep să privească instinctiv în sus, dar nu spre cer, ci spre ecranul din led-uri. Nu mai devreme și nici mai târziu de ora 19, uriașul ecran se aprinde, radiind lumini multicolore. Mulțimea de gură-cască (ne regăsim și noi în această categorie!) este fascinată de imaginile fabuloase ce se perindă deasupra capetelor noastre: formarea planetelor, călătoria prin Calea Lactee, mediul acvatic, înotul cu balenele, zborul maiestuos al păsării mitologice Phoenix și multe altele. Toate acestea sunt acompaniate de melodii suave care te însoțesc într-o lume de poveste…

Cei care vizitează The Place rămân impresionați pentru totdeauna de feeria de culori care domină întregul cartier al Beijingului.

Călătorie realizată cu sprijinul:

radiochina