Bombănelile Marinei Editoriale

Cine se află, de fapt, în spatele iubirilor noastre?

În viață nimic nu e întâmplător. Fiecare lucru care ni se “întâmplă” (ce verb greșit!), se întâmplă pentru că așa trebuie, pentru că cineva, o mână nevăzută, a rânduit lucrurile în așa fel, încât “întâmplările” se înșiră, în viața noastră, precum mărgelele într-o salbă, amăgindu-ne că “nu se știe niciodată ce mărgică va urma”. De fapt, totul e dinainte prevăzut, bine gândit, bine lucrat, cum se zice.

Unii dintre noi ne-am cam prins de asta. Știm deja că, făcând un rău, acesta se va întoarce, mai devreme sau mai târziu, împotriva noastră, iar dacă sădim bine, la umbra lui vom putea să ne bucurăm toată viața. Mâna aceea, de care vorbeam, veghează undeva acolo, Sus, Jos, la Dreapta sau la Stânga, și distribuie fericire după cum o merităm. Uneori, când “entitatea” aceea nevăzută se mai duce la culcare, se mai întâmplă și disfuncționalități. Unor ticăloși li se petrec în viață evenimente nemeritat de fericite sau, dimpotrivă, pe oameni de toată isprava, soarta îi lovește crunt. Dar și acestea se întâmpla, cred eu, tot în baza unei logici, pe care noi, pur si simplu, nu reușim s-o pătrundem…
Zilele trecute, m-am întrebat de ce mor iubirile. Nu pot spune că m-am lămurit, cu tot ajutorul vostru prețios. Aseară, înainte de a mă culca, am reușit să-mi răspund “cum anume se nasc ele?”. Întâmplător, veți zice voi. Și din nou vin să vă spun că nimic nu e întâmplător. Întotdeauna, în spatele marilor noastre iubiri, se află acea mână ascunsă care ne așează unul lângă celălalt, doi câte doi. Care ne împerechează sufletele. Care face totul pentru ca să ne întâlnim. Și să ne îndrăgostim. Și să ne fie bine, al naibii de bine, necontenind să mulțumim Providenței că ne-a scos în cale sufletul-pereche …Dar Providența asta se pare că are și ea un chip…. Vă plac poveștile? Aveți un mic răgaz, pentru a urmări o frumoasă metaforă animată, pe care am descoperit-o, cum spuneam, aseară, și care va desluși, într-un mod atât de inspirat, motivul pentru care lângă voi se află omul pe care-l iubiți.
…Nu strâmbați din nas: nu sunt niște simple desene animate. Este însăși povestea iubirii voastre!