banner marshal garden
Ea și El

Cercetările au demonstrat că lucrul cel mai important, într-o căsnicie, este fericirea soției

 

O soție fericită = o căsnicie fericită – scrie Healthy Holistic Living. Și acesta nu e doar un proverb pupular, ci o realitate a vieții de zi cu zi. 

Cercetarile au relevat că, cu cât soția e mai fericită în căsnicie, cu atât mai fericit este și bărbatul. 

pastedGraphic_1.png

healthy-holistic-living.com

Cercetătorii din Universitatea Rutgers din Michigan au ajuns la concluzia că fericirea soției este mult mai importantă decât fericirea și bunăstarea soțului. Prima contribuie decisiv la fericirea cuplului. 

La cercetare au luat parte 394 de cupluri adulte, care au înregistrat o medie de 39 de ani de căsnicie. 

Fiecarui cuplu i s-a propus să își noteze constant gândurile într-un jurnal personal și să evalueze novelul fericirii pe durata întregii zile. 

Iată cum comentează rezultatele obținute dr. Deborah Karr, din cadrul Universității: 

„Mie mi se pare că totul se reduce la faptul că, atunci când femeia este mulțumită de căsnicia sa, ea se străduiește să facă mult mai mult oentru soțul său, adică pentru cel care îi influențează în mod pozitiv viața. Cum se știe, bărbatii iși exteriorizează mult mai putin sentimentele, și din acest motiv calitatea vieții lor conjugale nu se răsfrânge asupra soției”. 

 Astfel pentru că bărbații nu sunt obișnuiți să vorbească despre se timentele lor și să- și discute problemele, femeile nu le observă întotdeauna nemulțumirile.

pastedGraphic_2.png

iStock/everythingfordads.com

În timpul experimentului,bărbaților li s-a cerut să se exteriorizeze, să-și exprime deschis gândurile, să răspundă întrebarilor:  “ Îți iubești soția?”   “Când v-ați certat ultima oară?”, “Ce vă enervează cel mai mult la ea?” Etc. 

 In plus, fiecare pereche a fost rugată să îndeplinească o serie de activități în cuplu, cum ar fi: cumpărături, vizionarea programului la televizor etc. 

Rezultatele cercetării

A rezultat că cei mai mulțumiți de viața de familie sunt aceia care sunt mulțumiți de toate aspectele vieții lor. “Ideea de căsnicie fericită a fost legată, de către ambii soți, de mulțumirea față de viață” – susține Dr. Karr.