Diverse

Celebritățile României își fac bilanțul, la final de an

 

Final de an, momente de bilanț. 

Ridicăm piciorul, să pășim în 2019 și, involuntar, mintea noastră parcurge, pe “repede-nainte”, anul de care ne despărțim. În mod firesc, bunele alternează cu relele, fiecare din noi a avut înălțările și prăbușirile sale, mai mari sau mai mici, în funcție de inspirația Destinului. 

Dar, până la urmă, mulțumim Celui de Sus că, iată, intrăm sănătoși în noul an, că ne sunt bine cei dragi și intacte visele și că, nu-i așa?suntem pregătiți să ne luăm la trântă cu provocările noului venit din calendare. 

Înainte  însă de a vorbi despre acesta, haideti să vedem care a fost cel mai bun lucru care ni s-a întâmplat în 2018. Au răspuns sondajului nostru personalitați ale României de azi, cărora le transmitem, cu această ocazie, atât prețuirea noastră, cât și urările noastre sincere, ca anul 2019 să fie, pentru fiecare, cel puțin la fel de bun precum cel de dinaintea lui. 

VASILE ȘEICARU, cantautor: Important pentru mine in anul care iată, tocmai trece, a fost faptul ca m-am tinut de programul meu de concerte, l-am respectat, si încă am avut scînteia si lumina aceea pe care am regăsit-o ca în fiecare an de altfel, pe scena!  Tot important însă pentru mine e faptul că am reusit să mă regăsesc și sa aflu mai mult în legătură cu locul, și cu ceea ce sunt eu pe-acest pămînt! Dacă am un echilibru în viața și în lumea asta, este numai datorită credinței mele! Simt de la an la an cum crește credința si iubirea în mine! În rest, toate celelalte pot aștepta, sau chiar îmi pot colora viața, fie și în culori mai pale!

LIA OLGUȚA VASILESCU, politician : Cea mai importantă realizare este, fără îndoiala Legea Pensiilor care privește nu doar peste 5 milioane de pensionari, dar și generațiile următoare. Chiar dacă legea a fost contestata de opoziție, ea a trecut cu brio de Parlamentul României și de testul organizațiilor de pensionari, de la care a primit o nota de 9, ceea ce e foarte foarte mult pentru o lege care se adresează unui public atât de larg.

 

SANDU MIHAI GRUIA, actor: Cea mai mare realizare a mea a fost să consider că nu trebuie să am așteptări pentru mari realizări. Dacă se întâmplă, foarte bine, dacă nu, iarăși foarte bine. La mulți ani!

MIHAELA BUSTUCHINĂ, medic și folkist : Publicarea cartii « Vivre dans un chant d’oiseau » si sa fiu singurul medic medaliat in Franta, in cadrul actiunii « 100 pentru centenar »

 

 

CRISTIAN BRANCU, jurnalist : Cea mai mare realizare este ca Tudor este printre cei mai buni elevi din clasa lui, ca a devenit un copil puternic, care știe sa-și controleze emoțiile. Am descoperit in acest an ca are o fire artistica și ca, pe scena, ne va depăși.

 

CRINA MATEI, actriță: Am avut, Slava Domnului, un an cu intalniri frumoase, castiguri imense, necontabile. Cel mai frumos dar a venit de la regizoarea Teodora Campineanu, care mi-a incredintat un rol frumos in piesa lui Caragiale, O noapte furtunoasa. O iubesc pe Veta mea, iubesc spectacolul, iubesc acel moment. Il rog pe anul care vine sa-mi mai ofere astfel de momente sublime.

MARCEL PAVEL, solist: Nu stiu dacă aș putea numi o realizare anume a acestui an,au fost mai multe,dar una dintre aceste realizări ar fi aceea că am fost ales să fac parte dintr-o “echipă” extraordinară a spectacolului “BUCUREȘTI,JE T’AIME”,echipă din care fac parte artiști deosebiți: SANDA LADOȘI,MONICA ANGHEL,ALEXANDRA VELNICIUC,BOGDAN STANOIEVICI,VLAD MIRIȚĂ,ADRIAN ENACHE,NĂIȚĂ ALEXANDRU,CRISTIAN SIMION,și multi alții! Întregul spectacol este acompaniat de “ORCHESTRA METROPOLITANĂ BUCUREȘTI”! Acest musical  îl veți putea urmări la “CIRCUL METROPOLITAN” din București! P.S.Am simțit nevoia să vă împărtășesc si dv acest lucru deoarece este o realizare deosebită din punct de vedere a activității mele, artistice! Sărbători magice și la multi ani! 

ECATERINA ANDRONESCU, politician: Ca profesor la Politehnica din Bucuresti, am avut două victorii importante : Finalizarea Aulei universitatii, o sala de 1200 locuri(a treia din Bucuresti!), cu acustica peste Ateneul român și, respectiv, intrarea in clasamentul Shanghai a celor 12 universitati romanesti cu 29 domenii stiintifice.

MARIUS ȚEICU, compozitor: Cea mai mare realizare a mea pe plan profesional pe anul 2018 a fost momentul in care la festivalul “Cerbul de Aur “ din acest an o piesa de a mea “Dau viata mea pentru o iubire”a fost aleasa de doua interprete: una din Albania si cea de a doua din Italia.

Interpreta din Albania a castigat Trofeul Festivalului cu aceasta piesa. Amintesc ca in urma cu 20 de ani Monica Anghel a castigat la randu-i Trofeul acestui Festival cu aceeasi melodie. Nu stiu daca mai este un al doilea exemplu de acest fel.

 MONICA POP, medic : Faptul că s-a demonstrat ca am fost mereu un om corect! Cel mai important moment al anului a fost, fără îndoială, clasarea dosarului de la DNA, cu rezoluția că “fapta nu există”! Și că s-a demonstrat și că există reclamagii de profesie :  fostul ministru al sănătății,  Vlad Vasile Voiculescu, de exemplu, care a încercat distrugerea unor  medici cunoscuti.

EUGEN CRISTEA, actor: Premiera la Bruxelles cu piesa “Amintiri din livada cu meri” , o
comedie polițistă scrisă de George Arion special pentru mine și soția mea, în regia tânărului Daniel Nițoi. Sper să o jucăm și în acest nou an la MUZEUL NAȚIONAL AL LITERATURII ROMÂNE. ȘI – foarte important! –  trec la realizări și dubla operație de cataractă!!!

MARIA NAGY, solistă: In cazul meu cred ca nici nu pot sa  spun ca a fost o realizare, ci un vis de jumate de secol si celalalt – un vis de 36 de ani …care s-a adeverit! Primul meu vis : anul asta, de Paste, am dat un concert in comuna mea natala Remetea, din Harghita unde mi-am inceput cariera,  acum 50 de ani!   Au fost prezenti toti fostii mei vecini, prietenii, doctorul comunei la 80 de ani ai lui,profesorii mei si colegii de clasa!Si nu in ultimul rand, a fost  prezenta și mama mea draga, în vârstă de 87ani, care a venit tocmai din Ungaria, unde suntem stabiliti din anul 1998. Iar lumina  serii, evident, a fost Julia fata mea de 20 de ani,  care a cantat, la pian,  una din compozitiile ei! Deci impreună cu toți cei de mai sus,  am ras si am plans,  aproape 3 ore cat a durat concertul,  in fata unei sali arhipline ( spectatorii au stat si pe coridoare!) 😊 Si celalalt vis al meu si ai fanilor mei s-a adeverit tot anul asta, in septembrie, cand, dupa 30 de ani, m-am intalnit din nou cu publicul din Bucuresti, in cadrul unei Gale,  organizată de Primaria Capitalei.Deci cu aceste realizari grandioase din viata mea cred ca pot sa inchei anul 2018 cu o bucurie si satisfactie in suflet care sa ma motiveze pentru noul an cu alte proiecte si mai grandioase! 😊Tuturor cititorilor le doresc un an nou fericit cu iubire, pace si liniste in suflet! La multi ani!

GINA PĂTRAȘCU , solistă: Deși a fost un an greu , pot spune că mi-am câștigat
LIBERTATEA și INDEPENDENȚA! Pot să fac ce vreau,  fără să dau socoteală cuiva. .. Spun asta, ținând cont că NU sunt vreo aventuriera, ci, dimpotrivă,  o persoană care respectă regulile și principiile sănătoase de viață!!!!

Un răspuns atipic, dar plin de esențe, ni l-a transmis una din femeile de 10 ale acestei țări, mai puțin cunoscută vouă, pentru că, nu-i așa? nu trăim în țara în care valorile sunt apreciate cum ar trebui. ELENA STOICA, managerul unei intreprinderi de succes, care produce veșminte pentru cele mai mari branduri din lume, încheie seria personalităților intervievate de noi, cu un răspuns-urare:

Cu toate că Timpul trecător este convenția noastră, Universul ne respectă mereu Convențiile. De aceea orice ÎNCEPUT este Magic: Începutul unei Zile, a unui An, a unui Proiect , a unei Călătorii, absolut orice ÎNCEPUT cuprinde un potențial infinit și de aceea este Magic. Clipa unui Nou Început are puterile Întregului, este un Întreg în sine, te eliberează de șabloanele vechi de gândire și de falsă credință, oferindu-ți, dacă ești conștient de ea, șansa restaurării tale, a re întoarcerii la dimensiunea primordială a Vieții.
Mai este puțin și vom întâmpina Noul An cu voie bună, cu speranță, cu bucurie, așa cum se cuvine.Noul An este imaculat asemeni unui Prunc Nou Născut! Este pur și innocent, plin de promisiuni și depinde doar de noi ca să îl păstrăm așa. Numai noi îl putem umple cu frumuseți uimitoare! Numai noi îl putem determina să fie un An Bun și Roditor de Bine! Numai noi putem să îl determinăm să sporească în valoare! Stă în puterea noastră de a alege cum vrem să fie, transformând orice provocare , oricât de teribilă ar fi ea, într-o oportunitate! Pentru că noi avem VOINȚĂ, avem DISCERNĂMÂNT, avem CUTEZANȚĂ, avem LUMINA CARE LUMINEAZĂ ÎN ÎNTUNERIC ȘI ÎNTUNERICUL NU A BIRUIT-O.
Spuneți-I Primei Clipe a Noului An , bun venit și aduceți- vă aminte împreună cu ea de Prima Poruncă a Creatorului : SĂ FIE LUMINĂ!Promiteți-vă că veți fi și veți rămâne Lumină, indiferent de circumstanțele exterioare! Chemați Puterea PRIMEI CLIPE A CREAȚIEI în viața voastră , a celor dragi, în viața tuturor , folosind Rugăciunea dată de Îngeri:
BUCURIE A ÎNTÂIULUI ÎNCEPUT, ÎNSOȚEȘTE-NE!
BUCURIE DIVINĂ A PRIMEI CLIPE A CREAȚIEI , FII CU FIECARE ACȚIUNE A NOASTRĂ!
TRANSFORMĂ ENERGIA MAI PUȚIN BUNĂ ÎN TEMELIE A CLIPEI PERFECTE!
Gândiți-vă că sunteți Reprezentantul tuturor Ființelor Lumii, de la Gâze până la Stele și întâmpinați Prima Clipă din Noul An cu aceste cuvinte și AȘA VA FI!
Vă doresc un An Nou binecuvântat cu daruri și haruri, un An curat ca un Cristal de munte pe care să îl împodobiți cu Minuni și Miracole, cu fericirea voastră de a fi , cu bucuria celor mai frumoase și mai înălțătoare realizări, cu sănătate și iubire magică!Fie ca Anul 2019 să fie primul dintr-un șir impresionant de Ani care să fie așa cum ni-I dorim în visele noastre cele mai minunate! Vă Iubesc!

 

 

Uscatoare rufe