Modă

Ce NU ai voie să mai porți, după 35 de ani. 10 haine pe care trebuie să i le dai surorii mai mici

Ai împlinit 35 de ani? Să-ți fie de bine! E o vârstă super, bucură-te de ea! Iată însă că ea trage după sine si niște mici restricții vestimentare. Există cel puțin 10 tipuri de veșminte la care va trebui să renunți, pentru că nu se mai asorteaza vârstei tale. Oricât n-ar fi de libertin showbizul și oricât n-ar fi de curajoase reprezentantele sale, din punct de vedere al ținutelor arborate pe scenă, alegând uneori să “presteze” doar îmbrăcate în chiloți, nu te lua după ele! Totul are o limită și, mai ales, o limită de vârstă.
Una e să te străduiești să pari mai tânără prin ținuta ta, și alta e să devii, tot datorită ei, infantilă și chiar ridicolă. De aceea te vom ajuta să compui o listă a hainelor de care trebuie să-ți eliberezi șifonierul!

1.Denimul ferfeniță

Jeanșii reprezintă, se știe, vestimentația universală pentru toate vârstele, dar există totuși modele care nu se potrivesc oricui. Chiar dacă blugii spălăciți și rupți se încăpățanează să populeze raftruile magazinelor de aproape două decenii, aceștia nu-ți vor crea decât poate imaginea unei persoane neglijente și dezordonate.
Cu ce să îi înlocuiești? Cu jeanșii prietenului tău! Acest model, deși neglijat pe nedrept, se potrivește oricărei vârste și este ținuta ideală pentru timpul liber.

image

2.Top-urile scurte

Chiar dacă în partea de jos vei purta ceva cu talia ridicată și chiar dacă abdomenul tău arată ca și cum ai fost , până mai ieri, angajată la Victoria’s secret – NU, NU și iar NU! Un abdomen descoperit arată ca o provocare adolescentină și nu are nimic în comun cu sexualitatea matură!
Ce-ti recomandăm în schimb? Topurile cu spatele gol! Dar și aici trebuie să fii cumpătată, căci a-ți dezgoli chiar toată spinarea nu este nici asta o idee tocmai fericită!

image

3.Tricourile stridente.

La 20 de ani, îți vine să strigi în gura mare, atrăgând atenția asupra ta. La 35 de ani, această expresivitate dispare treptat, iar tricourile cu inscripții de genul “I’m crazy” sau “Your boyfriend thinks I’m hot” pot pârea niște prostii. Mai bine pisicuțe…
În locul lor îți refomandăm un tricou scump dintr-un bumbac de calitate, de la James Perse sau Alexander Wang, cu care poți să traversezi liniștită vara.

image

4.Fustele mini

Solista Cher își poate permite ca, și la 70 de ani, să poarte rochii mini și chiar body-uri, pe scenă. Restul dintre noi…trebuie să ne impunem niște limite. Ai voie să faci acest lucru până pe la 45 de ani, iar mai apoi e cazul să treci la o lungime office ceva mai inteligentă: puțin mai sus de genunchi. Și oricum nu trebuie să uiți , indiferent de vârstă, regula de aur a ținutelor mini : partea de sus trebuie să fie acoperită! Altfel, și la 20 de ani, un mini arată ridicol!
Cu se să înlocuiești ținuta mini? Cu atât de femininele fuste-clopoțel, în stilul anilor 50.

image

5.Ținutele transparente

Cu hainele care îți arată lenjeria intimă sau pielea trebuie să fii atentă, indifent de vârsta ta. Este foarte mare riscul de a arăta nu sexy, ci dimpotrivă, respingătoare și vulgară.
Cu ce că să le înlocuiești? Cu îmbrăcămintea semitransparentă, care este mult mai decentă și, prin aceasta, mult mai sexy, în opinia bărbaților. Spre exemplu, rochiile din dantelă sau fustele midi transparente, cu căptușeală scurtată.

  1. image

6.Rochiile-maieu

Odată cu înaintarea în vârstă, începi să te raportezi mai serios nu numai la viață, ci și la fiecare element în parte, dintre cele ce te înconjoară. Între 30 și 40 de ani începi să înțelegi ca, dacă la 20 de ani, chiar și eșarfa de mătase îți putea servi, la un moment dat, drept rochiță, acum, ținutele cu o croială nedefinită, care te duc cu gândul la ceva făcut în grabă și care clar îți denaturează silueta, nu reprezintă decât un atentat la gândirea înțeleaptă!
Ce alternativă ai? Rochiile-cămăși. Modelele clasice ale unor astfel de rochii sunt potrivite și pentru servici, iar cele pentru “tenis” cu guleraș polo – pentru vacanțe.

image
7.Stilul “gangster”

Cu ajutorul nostru, vei face cunostință cu toate tipurile de stil gangster și, dacă ai peste 35 de ani, la acel ultim tip, pe care-l practică Rihanna, trebuie să renunți imediat! Lanțuri masive de aur spânzurate de gât, bandană cu nod de pe cap și tricou cu Tupac? Nu sunt pentru tine!
Cu ce să le înlocuiesti? Dacă vrei sa faci puțin pe “derbedoaica” , poartă costume bărbatești uni, cu pantalonii puțin mai scirți și cu ghete. Nu-ți va sta rău nici cu o pălărie cu boruri largi, tip gangster!

image

8.Leopardul multicolor și printurile tropicale

Există, orice s-ar spune, haine pe care le îmbraci o singură dată, după care îți vine să le lasi în șifonier, păstrându-le pentru nepoți, ca să se amuze, peste juma’de secol, la adresa designerilor epocii noastre! Dacă, odată cu trecerea timpului, dragostea ta pentru hainele cu printuri animalice nu dispare, ar trebui să-ți dea de gândit : e cazul să schimbi câte ceva în stilul tău de viață.
Ce-ți propunem să pui în loc? Orice printuri care nu au nimic în comun cu cele stridente ale anilor ’90! Apropo! Dacă vrei să porți un print leopard, dar în culorile sale naturale, nu te împiedică nimeni!

image

9.Accesoriile “hippie”

Nu negăm faptul că, odată cu înaintarea în vârstă, aplecarea către filozofia vieții fără griji de tip hippie, nu se stinge. Dar multe din accesoriile aferente ar putea fi ascunse într-un sertar, pe care să lipim o etichetă : “Peste 35 de ani mai bine vă abțineți!”. Din aceasta categorie fac parte coronițele cu flori, mărgelele țigănești, cerceii lungi cu pene și brățările din sforicele multicolore.
Ce alte variante ai? Încearcă bijuteriile alternative și vei vedea ce bine se potrivesc ele cu bluzele de vară și printurile de toate felurile!

image
10.Hainele în stil Normcore

Noua tendință la modă sau, poate, doar o glumă proastă a modei – stilul normcore – propagă vestimentația anostă, plicticoasă, adresată celor care s-au săturat de consumerism, Nu e nimic rău în a-ți oferi o pauză, rezumându-te la jeanși, adidași și un pulover gri, pe care să le porți în toate ocaziile, dar problema este că la 20 de ani vei arăta, într-adevăr, ca o drăgălașa studentă la filologie, iar la 40 – ca o femeie dezamăgită de viață..
Ce-ți propunem în loc? Dacă activitatea pe care o desfășori impune o decență a ținutei tale, alege varianta elegantă a stilului Normcore, cea la care apelează prințesa Catherine, adică limitează-te la rochițele de premiantă și pardesiele sobre.

image
Surse foto:omedb.ru,  Thelocal.dk, stylecaster.com, thesartorialist.com