Diverse

Ce cadouri nu se dăruiesc niciodată? 

 

Se apropie Moș Nicolae și, in general, Luna Cadourilor. Probabil că ai apucat deja să prefigurezi, pentru  cizmulițele celor mici, cadourile pe care aceștia le visează. Dar copiii tăi nu sunt singurii vizați pentru a primi daruri de la tine, in această perioadă. Prin urmare,  este bine să știi ce gen de cadouri va trebui să eviți să dăruiești, ca să nu faci gafe. Căci se consideră că nu toate cadourile poartă noroc. Iar dacă ai de a face cu persoane superstițioase și daca nu ții cont de sfaturile de mai jos, s-ar putea s-o dai rău de tot în bară! 

În primul rând, deși se spune că ” dar din dar se face Rai”, cică nu e bine să faci cadou un obiect pe care tu însuți l-ai primit în dar. Prin asta se transmite energia negativă către primitor. În consecință, acesta va simți toată ziua o oarecare neliniște și un disconfort, după primirea cadoului. 

Multe superstiții sunt legate de cadourile sub forma unor obiecte ascuțite. Spre exemplu, se spune că nu e bine să dăruiești furculițe, cuțite, săbii etc. Cuțitele și furculițele dăruite vor aduce nenorociri în casa celui care le primește. 

    Nu este bine să faci cadou batiste, acest lucru va duce la boli și lacrimi. Dacă la o înmormântare vei primi o batistă, e bine s-o returnezi celui ce ți-a dăruit-o, spre a nu atrage necazul în casa ta. 

Dacă-i vei dărui cuiva șosete, înseamnă că-l va aștepta o călătorie îndelungată. Multe femei cunosc această superstiție, de aceea evită să le cumpere soților șosete, ci le roagă pe soacre, pentru a fi sigure că soții lor vor sta cât mai departe de mamele lor.

     Bijuteriile și oglinzile oferite în dar au și ele semnificația lor. Nu se recomandă să oferi tinerelor fete perle în dar, căci în acest fel nu se vor mărita cu bine.  Nu se fac cadou nici oglinzi, cu atât mai mult dacă au fost folosite. Oglinzile se consideră a fi tunelul de trecere a sufletului din luma noastră în lumea de dincolo. Un astfel de cadou îi va genera primitorului o multitudine de griji. 

O seamă de superstiții sunt legate de dăruirea cărților și a florilor. Un bărbat tânăr nu are voie să-i dăruiască iubitei sale cărți, înainte de nuntă. Nu e voie să dăruiești flori galbene – semnifică despărțirea, un buchet format din flori negre și roșii înseamnă pagubă, garoafele sunt și ele flori ghinioniste, iar florile în număr par se dau numai la mort. 

    Trebuie cu grijă aleasă vaza sau orice alt vas pe care vrei să-l oferi în dar. Dacă obiectul este chiar și numai puțin  ciobit, cea care îl va primi va avea o inimă frântă. Cu toate acestea, spartul farfuriilor la nuntă aduce, se pare noroc. 

Evitați să dăruiți portofele, rucsaci sau portmonee goale. Cel care este vizat de un astfel de cadou va fi amenințat cu sărăcia. Înainte de a oferi un astfel de dar, strecurați înăuntru o monedă sau o bancnotă. Fiecare din noi avem superstiții și amintiri legate de cadouri. Înțelepciunea populară ne înseamnă să facem ceva, pentru ca superstițiile să fie anihilate. E bine să “răscumpărăm” un astfel de cadou ghinionist. Adică să-i dăm celui ce ne face acest cadou o mică sumă de bani, simbolică, chipurile ca plată pentru obiectul oferit. Banii dețin o energie puternică, ea putând să neutralizeze întregul efect negativ al cadoului primit.

Este foarte important ca, atunci când facem un cadou, să o facem cu gânduri curate și intenții bune, altfel spus : din toată inima. Și nu trebuie niciodată să le dăruim altora ceea ce nu ne-ar plăcea nici nouă să primim în dar. 

Sursa foto : rus-buket.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.