banner marshal garden
Frumusețe

Catherine Deneuve – 75 de ani și câteva secrete ale frumuseții sale

 

Când e vorba de frumusete și de păstrarea tinereții, cele ra actrită Catherine Deneuve are ce povesti, la cei 75 de ani ai săi. Ea și-a dezvăluit cateva din regulile de frumusețe pe care le respectă cu strictețe. 

Protecția solară

“Eu si surorile mele am crescut la țară și ne-am ferit tot timpul de soare. Mama ne spunea mereu că soarele nu face bine pielii, de aceea eu mi-am ferit mereu fața de la soare. Și mă bucur că am făcut acest lucru, pentru că pielea mea, iată, se comportă în continuare foarte bine. La fel și cea a mamei mele, și doar mama are deja 105 ani! Ea este pur și simplu fenomenală. Lumea nu știe, dar mama a fost și ea actriță, a jucat teatru.  Sunt sigură că profesia ei a învațat-o să-și îngrijească pielea.     

pastedGraphic.png

Aerul curat

Eu muncesc în continuare foarte mult și resimt , cu acuitate, nevoia de aer curat, în special în weekend. De aceea, nu există o bucurie mai mare decât să ies din oraș și să mă odihnesc la malul unei ape. Desigur, de îmbrăcat mă îmbrac diferit, când sunt în timpul meu liber, însă machiajul este mereu același. Obligatoriu mă pensez și mă rujez. 

Și desigur, parfumul nu-mi lipsește niciodată. Este parte integrantă din mine.

Îngrijirea pielii

În fiecare dimineață beau suc de lămâie. Poate că nu curăță atât de bine organismul, însă îmbunătățește tenul și albește ochii. Apoi folosesc lapte demachiant Clairins, apoi mă hidratez, cu aceeași marcă, sau cu Darphin. Și noaptea mă dau cu cremă hidratantă, dar nu zilnic. Cosmeticiana mea spune ca propriul meu colagen din față trebuie să se autostimuleze, si nu să fie luat mereu din cremele cu care mă dau. 

 Cateva zile pe săptămână folosesc masca Darphin 8-Flower Nectar – are o aromă înebunitoare! 

O dată pe lună merg la Institutul Françoise Morice, pentru diferite tratamente cosmetice. Dacă mă simt obosită, prefer să mă intind 15 minute pe pat, cu o mască pe față. Îmi plac măștile japoneze SK-II, ele sunt eficiente și hrănesc bine fața cu colagen. Folosesc de asemenea Guerlain, și o fac de o viață. Dacă, după o pauza de 15 minute, încă mă  mai simt obosită, dar trebuie să mă apuc de treabă, atunci iau vitamina C – îmi dă puteri și mă însuflețește. 

 

Machiajul

Am fost, toată viața, adepta unui machiaj discret. Însă, cu cât înaintezi în vârstă, machiajul discret este si mai indicat. Nu mă pot descurca farsa un “primer” de calitate. Folosesc  Dr. Brandt Pores No More Primer si fondul de ten Shiseido sau Guerlain. Uneori le amestec. Consider că, în machiaj, foarte importante sunt sprâncenele. Mai ales în cinema. Ele influențează foarte mult privirea. Sunt mai importante chiar decât ochii. Folosesc un creion pentru ochi Laura Mercier și un ruj de buze al aceleași mărci,Healthy Lips, datorită căruia buzele capătă o culoare naturală. 

pastedGraphic_1.png

Iată și preferințele, în materie de make-up:

Iubesc gama de rujuri de la François Nars, rujuri bine pigmentate face și Armani – ele sunt foarte potrivite pentru ocazii speciale. Stiți și voi, când vă pregătiți pentru un dineu, rujul e foarte important : el trebuie să fie foarte mat, ca să rămână pe buze. Eu nu ma dau în vânt dupa cele mate, dar sunt nevoită sa le folosesc, dacă mă pregătesc să și mănânc , la dineu. 

Pentru gene folosesc de asemenea Armani – rimelul Eyes To Kill. Este foarte important să folosesc o pudră de calitate: ea va rămâne pe față întreaga zi. Eu prefer MAC: este incoloră și matuiește bine fața. Mai folosesc pudra semitransparentă Cle de Peau, dar o găsesc foarte greu, am niște prieteni care mi-o aduc, de prin calătoriile lor, căci in Franța nu se mai găsește. 

Parfumul

 

Când incep filmările pentru un nou film, aleg de fiecare dată câte un nou parfum. După terminarea filmărilor, mirosul respectiv imi aminteste despre filmul respectiv. Fac asta de câțiva ani buni. 

Dintre aromele mele preferate voi numi iasomia, o prefer îndeosebi pentru vară. Îmi mai place aroma din  Frederic Malle Carnal Flower. Și , de asemenea, cea a florilor de portocal.