Copii și tineri

Cândva a fost cel mai mic copil născut în Texas. Acum este medic și salvează viețile prematurilor.

 

Tammy Lewis s-a născut cu trei luni și jumătate înainte de termen și a căntărit, la naștere, nummai 566 de grame. Șansele la viață ale unor astfel de copii sunt, de regulă , între 5 și 10 %, de aceea familia sa era pregătită pentru tot ceea ce e mai rău, relatează CNN.  Dar Tammy s-a dovedit a fi o sămânță tare și , iată, după 34 de ani, ea lucrează fix în aceeași secție , de terapie intensivă, care i-a salvat viața, la naștere. 

“ În acea vreme eram cel mai mic supraviețuitor al statului Texas” povestește Lewis. “M-am născut la 24 de săptămâni. Normal era să mă nasc la 40”.

pastedGraphic.png

Tammy Lewis

Primele 3,5 luni ale vieții sale, Tammy le-a petrecut în secția de Terapie intensivă a spitalului Scott & White, care acum se numește Centrul medical pentru copii McLane Baylor Scott & White. Ea a fost conectată la aparate, pentru ca plămânii săi minusculi să poată respira. 

pastedGraphic_1.png

Tammy Lewis

Anii au trecut , iar acum Tammy lucrează cot la cot cu aceiași medici și asistente, care au îngrijit-o și pe ea. “Am vrut să-i ajut pe oamenii care trec prin aceleași situații, in care m-am aflat și eu”- a spus Lewis.

Atunci când a ales pe ce drum vrea s-o pornească , în viață, ea a ales între cariera de dascăl și medicină. “Însă Dumnezeu m-a îndrumat către Medicină”. 

În anul 2009, Tammy și-a început activitatea de medic ca și terapeut pe,probleme respiratorii, la McLane, in Texas. Ea acționează acum aceleași aparate de respirat, care i-au salvat și ei viața, la naștere. “În fiecare zi trăiesc bucuria de a-i ajuta 0e acești micuți”, spune ea.