Acasă la mine Florile Florinei

„Bridezillas” de România

Fericirea care pune stăpânire pe unele mirese înainte de cel mai fericit eveniment al vieţii lor le dă sentimentul că le ştiu pe toate. Adesea se transformă într-un coşmar pentru cei care le organizează nunta. Nu e doar un fenomen occidental caracteristic genului reality-show, este o realitate importată în România pe considerentul că ar fi foarte chic. Ei bine, nu este! Şi transformă multe nunţi în prilej de bârfe pentru care răspunde… designerul floral. Doar n-o să-şi asume doamnele erori de judecată! Iată câteva situaţii de evitat:
– Nu mai cereţi multe mirosuri, ca să aibă întreaga nuntă un iz de grădină botanică! Asocierea crini – levănţică – frezii – liliac, foarte solicitată, poate fi un adevărat chin pentru meseni. Toate sunt puternice, se anulează reciproc, nu se pot distinge şi dau aerul a ceva încărcat, excesiv şi… disperat!
florina– Încetaţi cu pretenţia ca florile principale, florile-temă să fie de aceeaşi culoare cu a rochiilor domnişoarelor de onoare! Imaginaţi-vă fotografiile: florile nu se vor distinge! Nu asta e ideea, să aveţi pe mese şi în decorul general aranjamente de ţinut minte?
– O nuntă luxoasă nu înseamnă cele mai scumpe flori de pe piaţă! Dacă vânaţi titluri de genul „Duduia X a avut la nuntă cele mai scumpe flori”, puteţi fi sigure că imaginile vor atrage atenţia mai tare, prin urmare făcăturile vor fi mai lesne de observat. Nimic nu ţipă mai tare după atenţie decât aranjamente încărcate, mari, în culori puternice! Acestea vor muta accentul de la detaliile de bun gust, care înseamnă lux (căci denotă un specialist scump) spre încrâncenarea de a obţine efect maxim.
– Designerii florali buni învaţă noţiuni de psihologie, prin urmare sunt în măsură să vă sugereze ceea ce vi se potriveşte mai bine şi cu tema aleasă, dar şi cu personalitatea. O femeie care a sărit 5 ani din pat în pat şi se cuminţeşte într-o nuntă plină de lăcrimioare va genera comentarii răuvoitoare – am ales o extremă, am exagerat, dar aţi reţinut ideea!
– Nu mai cereţi toate florile de pe piaţă! Mai puţin înseamnă mai mult! Aranjamentul te duce cu mintea la un grup, iar grupul are ca regulă principală, pe toate meridianele, cifra 3.
…În rest, iubiţi florile în fiecare zi

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.