Interviuri plauzibile Timp liber

Bianca Drăgușanu: „Eu, dacă am treabă, mă scol devreme: pe la șapte și șaișcinci de minute.”

O muscă teribilă din lemn masiv străbate livingul în care ne aflăm. Se lovește de geam, de lustră sau de ecranul teveului cu un zgomot plăcut, un zgomot de corabie în flăcări care troznește din toți marinarii. Suntem în livingul Biancăi Drăgușanu, cea cu care trebuie să stabilim până unde merg presiunile asupra femeilor, până la cât se poate paria pe agricultură și despre cum se poate face turism pe litoral fără să părăsim Bucureștiul. O cană de ceai de patlagine, un morcov copt ca tratație și dialogul a prins a se lega foarte firesc.

BIANCA: Da, am auzit despre site-ul vostru Femei de 10, am auzit…Este foarte răspândit…Uite, eu când merg la piață sunt rânduri de tarabe cu indicatoare: femei de 6…de 8…de 10, adică de ce să cumperi cartofi de la femeile de 6 când poți să iei de la alea de 10…Numai că cele de 10 nu au cartofi…Dar dvs nu aveți întrebări, pentru că nu eu trebuie să încep interviul….Așa am văzut la televiziune….Vine cineva cu un microfon…Microfon aveți?

EU: Nu….

BIANCA: Nu mă-ntrerupeți….Dă-l dracului de microfon…Fără el nu putem discuta?

EU: Ba da….

BIANCA: Uite, eu din experiența mea de femeie și de Cătălin Botezatu, am constatat că se câștigă mai ușor banul dacă nu faci nimic, cum fac eu….Te scoli dimneață, când ai treabă, la șapte și șaișcinci de minute, dai un telefon la revista cutare și le spui că mergi la Spa și ei trimit mașină și cinci mii de euro ca să te pozeze și tu te-ntorci acasă mai bogată cu….?

EU: Cu cinci mii de euro….

BIANCA: Exact…V-a învățat să socotiți foarte bine la site-ul ăsta….Mă mir….Dar n-aș vrea să vorbesc numai eu….Nu vreți să ziceți ceva și dvs? Să mă întrebați lucruri esențiale pentru femei?

EU: Ba da….Șefa mea mi-a pregătit câteva întrebări….

BIANCA: Pune-o pe-a patra….

EU: În curând site-ul nostru va conține și rețete de bucate din bucătăriile neclasice ale vedetelor…Ați putea să ne dați o rețetă de varză acră?

BIANCA: Da….Cum nu? Mă duc la piață pe rândul femeilor de 10, și acolo sunt unele gătite ca la Versace cu butoaie de varză….Cumpăr un kil și gata….

EU: O gustați, ca să vedeți …..

BIANCA: Nu…O fac cadou cu prima ocazie….Am multe obligații…Știți cum e….

EU: Dacă ar fi să naufragiați pe o insulă de la Polul Nord cu un singur pinguin pe ea, ce cărți v-ați lua cu dvs ca să citiți până trece primul vas de croazieră? Dac-o trece….

BIANCA: Dar asta e o întrebare foarte ușoară…Sigur c-aș lua literatură română și anume Harap Alb….De trei ori… Trei volume cu Harap Alb ca s-o citesc de trei ori, să treacă timpul….

bianca-dragusanu3

EU: La pinguin nu v-ați gândit….

BIANCA: Ba da….Da’ nu pot să spun….

EU: Puțină politică, să zicem….

BIANCA: Așteptam întrebarea asta….Părerea mea e că în spatele fiecărei femei puternice stă altă femeie puternică….

EU: Ca la piață, tarabele alea de 10, de 6….

BIANCA: Exact….Și atunci trebuie înființat un partid feminin numit Femeia din Spatele Femeii, FSF, care să fie condus de Călin Popescu Tăriceanu….

EU: Interviul nostru…

BIANCA: Normal, s-a terminat….Nici n-ai mâncat varza acră, nici n-ai băut ceaiul….Bașca morcovul…

EU: Nu, vă mulțumesc.

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • Denis, încerci să ne induci în eroare. Toată lumea știe că Bianca își cumpără varza murată de la Mall, nu de la piață.