Copii și tineri Nu mai sunt copil!

Balanța virginității

În Evul mediu se considera că fecioarele conferă o putere nepământeană lucrurilor care intră în contact cu ele. Astăzi, virginitatea, pare să fie văzută mai degrabă ca un blestem la care te condamni singură. Cred că e mai ușor să îți găsești un călău care să pună capăt acestei „crime” decât să realizezi că nu e nimic greșit în dorința de a aștepta puțin mai mult.

În general băieții sunt experți pe tema asta. Ei sunt cei care spun că dacă ești „cu minte” nu ești suficient de bună însă, dacă ești expertă ești… ușoară. Echilibrarea balanței e aproape imposibilă, mai ales dacă toate greutățile le porți cu tine mereu.
Mie, puțin îmi pasă de balanță. Niciodată nu m-am ferit să spun că sunt virgină, ÎNCĂ. Încep să cred că există un imagedeadline nescris care încearcă cu toată puterea să atingă punctele sensibile ale unei fete. De exemplu, o relație de lungă durată nu trebuie să te determine să faci acel pas. Fie că au trecut câteva luni sau mai mulți ani, nu trebuie să simți nicio obligație sau să o faci doar de dragul celuilalt. Nu contează cu cine o faci – cu barmanul pe care l-ai cunoscut aseară, prietenul din copilărie sau tipul care te intrigă de ceva timp cu atitudinea lui, pe bloc, sub cerul înstelat sau într-o cameră plină cu lumânări si trandafiri – atât timp cât rămâi cu o amintire frumoasă. Fie că ai 14, 18 sau 26 de ani, pasul acesta este mai mult un drum de câțiva kilometrii pe care tu alegi cu ce viteză vrei să îl parcurgi și, oricine ar vrea să te însoțească doar ai grijă să merite. Bineînțeles că dacă drumul ăsta îl faci cu zeci de băieți, nu te aștepta să te înțeleagă toată lumea. Nici eu nu îți găsesc scuză atât timp cât ți-ai ales singură reputația. Poate că greșesc gândindu-mă că băieții sunt simple imagedeclanșatoare în viața unei fete. Fie că pornesc iubirea sau plăcerea, câteodată ei sunt cei care constrâng sufletul feminin să fie predispus la durere. Însă, noi fetele,
alegem când să oprim comutatorul și să fim noi înșine. Până la urmă ei doar vorbesc, asta nu înseamnă că au dreptate în vreun fel. Mai grav e atunci când fetele își aruncă frustrarea prin jur. Sincer, nu înțeleg supărarea celor care au fost “compromise” deja, față de cele ca mine. Și ele au avut șansa să aleagă, nu e vina mea că a fost greșită. Un sfat sincer: dacă afișați fața de îngeraș nu vă merge tactica “eu sunt virgină, cred că tu nu ești”. Am fost surprinsă câtă lume e interesată de viața mea privată și cum îmi petrec nopțile dar, după mi-am dat seama de un lucru: ele regretă că au făcut-o și sunt curioase dacă o fac și eu. Ei bine, pot să le asigur de un lucru : oricând și cu oricine aș face-o, nici nu pot să fiu mai fericită decât sunt convinsă că voi fi. Asta pentru că nu va fi rezultatul bârfelor, al avansurilor intenționate sau al băuturii. E pur simplu alegerea mea pentru că una dintre cele mai mari provocări în viață este să fii tu însuți, într-o lume care încearcă să te facă să fii precum toți ceilalți.
XOXO,
R.S.