Interviuri plauzibile Timp liber

Andreea Esca: Mi-ar fi plăcut să joc într-o telenovelă cu cireși, gutui, cu multe fructe.

Alegerile locale bat la ușă: cioc, cioc, cioc! O barză cu un coș de copii de gât bate la ușă: cioc, cioc, cioc! Un pompier bătrân cu cercăne galbene la ochi bocăne la ușă: cioc, cioc, cioc! Un bondar comunist cu aripi negre împunge și el ușa: cioc, cioc, cioc! O înotătoare grasă cu cercei transparenți ciocăne de zor și ea. Toți, și încă mulți alții, au venit să asculte știrile prezentate de Andreea Esca. În ciuda aglomerației reușim să vorbim.
Eu: Dacă nu prezentator de știri, ce altceva v-ar fi plăcut să faceți în viață?
A.Esca: Mi-ar fi plăcut să joc în telenovele. Nu neapărat scrise de mine, dar acțiunea să se fi desfășurat într-o livadă cu mere, pere, gutui, cireși, pepeni și urzici. Eu să umblu cu o stropitoare și din balcon să mă privească iubitul meu, un indian naturalizat în Militari care să știe să cânte la saxofon. Eu mă aplecam, culegeam o ridiche, el cânta o melodie tristă. Sau, mă rog, veselă, după starea scenaristului. Apoi mergeam la piață să vindem ridichea și dragostea lui răzbătea printre tarabe. Iubirea încălzea administrația pieței, țăranii lăsau ciorovăiala și ne aplaudau. Cerul ar fi fost senin și noi am fi îmbătrânit împreună.
Eu: În piață?
A.Esca: Da, de ce nu?
Un ciclist din 1960: Da, de ce nu?
O bătrână geloasă cu fulat mov la gât: Voi ăștia de la F 10, cu șefa aia a voastră, nu știți ce-i dragostea, iubirea, taraba iluziilor, a speranțelor, un sărut printre conopide.
Eu: Doamnă Esca, v-ar plăcea să prezentați știrile la un meci de box? În colțul roșu nea Cutare, a câștigat la puncte nea Cutare. Repriiiiiza a patra!!!
A.Esca: Da, ador să fac asta.Vă dați seama că cu un pumn bine țintit îți poți aminti de anii de armată, de prima iubire, de ultima, de divorț sau de cei cinci copii abandonați de soț. Câtă emoție. Solemnitate. Adevăr. Pumnul îți aduce aminte de primul Beatles. De Macarale. Este pumnul primordial, pumnul transfumanței.
Eu: Transfumanței?
A.Esca: Da, al transfumaței, pentru că acum cu legea antifumat îți iei țigara și urci dealul, munții, apa până dai de alți fumători, înțelegeți?
Un cataclism bătrân și feroce: Da, înțelege. Ăștia de la F 10 înțeleg tot.
Eu: Dacă ați avea televiziunea dvs ce grilă ați adopta?
A.Esca: Păi, sunt destul de sensibile și vârsta și ora. Dar aș începe cu știri la ora 16: O babă a început al treilea război mondial, o alta s-a aruncat de la etajul 19 și a scăpat, un moș, cred că de 104 ani, a câștigat crosul tinereții și la sosire a făcut și opt copii, înțelegeți? Mă rog. Știri de pierdut timpul, cum sunt toate.
O tânără fără chiloți: Sunt de spaimă babele astea.
A.Esca: După știri aș băga o telenovelă. Actuală.
Un escalop cu barbă: Ar băga o telenovelă, mamă, mamă!!
A.Esca: Da. Cu mine în grădină culegând busuioc. În grădina din spatele casei. Acolo ar fi și o piscină în care iubitul meu indian ar pluti cu saxul. Evident, n-ar mai cânta, că apa i-a pătruns în plămân și-n sax, dar asta nu reduce dragostea, nu potolește sentimentele. Nu-i așa?
O aspirină expirată cu fustele-n cap: Sentimente la piscină. Ce titlu, ce film.
A.Esca: Aș avea și eu o întrebare.
Eu: Normal.
A.Esca: Voi, acolo, la F 10 nu vă iubiți? Când vă întâlniți nu rezultă nimic? O telenovelă, o tarabă, o livadă, un sărut?
Un pițigoi vorbitor de engleză: Ba da!!
A.Esca: Mulțumesc!
Eu: Și noi la fel.

 

Sursă foto: Facebook Andreea Esca