Ea și El

9 sfaturi despre cum să depășești un divorț

 

Divorțul este un cutremur în viața oricarei femei. Indiferent din cauza cui se întâmplă el, după despărtirea de bărbatul pe care cândva l-ai iubit, este foarte greu să te reîntorci la normalitate. Chiar dacă motivele divorțului sunt extrem de diverse, efectele sale sunt aceleași: dezamăgire și durere. Este o grea încercare, mai ales pentru femei. De aceea avem mult de lucrat cu noi însene, pentru a evita influența negativă a divorțului asupra psihicului nostru și pentru a ne putea reîntoarce la viață.

Iată 9 sfaturi extrem de utile, în acest sens:

1. În primele 2-3 zile permiteți-vă luxul de a vă exprima emoțiile. Suferiți, plângeți, stați fără să faceți nimic și fără să vorbiți cu nimeni. Luați-vă un time-out. Dar atenție! Să nu cumva să cădeți în depresie! Este foarte important să vă opriți, la un moment dat, din autocompătimire și nici să nu-i mai lăsați pe alții să va compătimească! Încercați să vă schimbați modul de viață: la început schimbați-vă garderoba, mergeți la coafor; apoi mergeți la plimbare, în vizită, la o cafea, unde vedeți cu ochii! Bucurați-vă de privirile altor bărbați!

2. Reveniți în realitate. Nu va mai torturați cu gânduri legate de trecut și de viitor. Trăiți aici și acum, asta vă va ajuta să scăpați de gândurile negative!

3. Ocupați-vă de voi. Mergeti la sală, lucrați-vă fizicul. Obișnuiți-vă să arătați bine în orice moment. Plimbați-vă cât mai mult la aer curat. Corpul vostru se va încărca cu energie și va începe să fabrice endorfine și hormonul fericirii.

4. Încercați să vă schimbați modul de viață. Ocupați-vă de ceea ce ați visat demult: dansuri, înot, călătorii. Descoperiți-vă talentele ascunse, care vă pot schimba viața. Bucurați-vă de viață, nu căutați motive de întristare.

5. În această perioadă dificilă este foarte importantă comunicarea cu cei din jur: rude, prieteni, colegi. A sta între patru pereți este cel mai nociv lucru cu putință. Nu vă refuzați nimic din ceea ce vă doriți: mergeți la film, la shopping, la o cafea cu prietenele. Găsiți-vă permanente prilejuri de bucurie.

6. Cei mai buni aliați ai vostri vor fi dragostea și respectul față de sine. Nu trebuie să vă comparați cu nimeni. Atunci când se căsătorește, o femeie devine sclava familiei sale, are grijă de cei din jur și uită de sine. E cazul să percepeți divorțul ca fiind o șansă de a va ocupa de voi însevă. Căci atunci când încetează iubirea de sine, incetează să vă iubească și cei din jur.

7. Una din sarcinile voastre in această situație este aceea de a conștientiza că etapa unei

căsnicii nefericite s-a încheiat. În fața voastră se află o nouă etapă, plină de provocări fabuloase. Nu irosiți timpul liber. În măsura posibilităților, călătoriți. Este foarte important să schimbați “decorul”. În depărtări veți reuși să priviți viața la modul cel mai obiectiv. Și veți vedea câte lucruri frumoase ascunde aceasta!

8. Nu vă sacrificați de dragul copiilor! O atmosferă chinuitoare în familie este un bici nu numai pentru voi, ci și pentru copii. Copilul vostru va fi mult mai fericit dacă în casă va fi armonie. Dar, în același timp, nu-i îndreptați pe copii împotriva tatălui lor. Intreaga voastră atitudine negativă la adresa fostului soț se va repercuta asupra copiilor voștri.

9. Cand durerea se va stinge, analizați la rece greșelile făcute. Acest lucru vă va ajuta să va asigurați iubirea și armonia în cadrul relatiei voastre viitoare.

Sursa, www.garmoniazhizni.com

surse foto: ksprf.com, myfaithradio.com, mirzenshiny.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate