Ea și El

Chiar și o despărțire dureroasă poate fi depășită. Iată ce recomandă psihologii

 

Fiecare femeie trece prin așa ceva. Suferința în urma unei despărțiri nu îi e străină niciunea din femeile care au iubit cândva. Indiferent de cel care generează despărțirea, sentimentele pe care le experimentăm sunt aceleași : tristete, teama, furie, vina, regret, melancolie.

Starea unei femei despărțite este întotdeauna fluctuanta : pe de o parte face față cu brio situației, pe de alta cade pradă diferitelor amintiri, lucru care îi provoacă șuvoaie de lacrimi. Perioada este prin urmare una extrem de confuză și de delicată, de aceea sfaturile de mai jos ar trebui să vă vină în ajutor, vouă, celor care ați luat taurul de coarne și ați decis să vă resetați viața. Sau chiar și celor care ați fost părăsite de bărbatul iubit. 

1. Nu intrați în legătură cu el cel puțin 3 luni de zile 

    Am putea spune că este un soi de regulă a lui Greg Behrendt (autorul cartii devenite film He’s Just Not That Into You). Este foarte posibil ca, in timpul acestor 3 luni de zile, să treci printr- o gama vasta de trairi. Repeta-ti zilnic, pe principiul picăturii chinezești: „Nu era pentru mine, sigur voi gasi pe cineva mai bun!’ Și fii fidelă acestor ganduri! 

2. Fiți convinse că veți găsi ceva mult mai bun

Una dintre capcanele in care poti cadea dupa o despartire este sa crezi ca fostul tau iubit era o persoana extraordinara, careia iti va fi imposibil sa-i gasesti egal. De multe ori, chiar ei, FOSTII, te otrăvesc cu astfel de amenințări : “Vei rămâne singură, bărbat ca mine nu vei mai găsi!”  Da, chiar este foarte posibil sa nu mai gasiți niciodata o persoana cu astfel de calitati, dar cu siguranta aveți acum sansa să gasiți pe cineva mai bun.

Nu uitați că vă aflați intr-o plină evoluție și ast înseamnă că veți atrage in viata voastră si veți descoperi oameni care rezoneaza cu voi, aflati la acelasi nivel de evolutie ca si voi. 

3. Concentrați-vă  pe ceea ce-i lipsea partenerului vostru, nu pe ceea ce avea 

Raspundeți-vă la aceste intrebari: „cum ar trebui sa fie partenerul meu ideal?’, „Cum ar trebui sa fie relatia mea ideala?’. Folosiți relatia recent incheiata ca pe un ghid pentru a afla ce vă doriți de fapt,  cu adevarat. Descoperiți ce veți putea imbunatati in urmatoarea relatie, astfel incat, atunci cand veți intalni un potential partener, sa vă dați imediat seama daca se potriveste si corespunde acestui standard. Relatiile esuate pot folosi ca repere solide pentru stabilirea unor stachete.

4. Amintiți-vă și de voi : iubiți-vă pe voi, ceea ce ați “uitat”, in precedenta relație și cum nici partenerul nu a reușit

Concentrați-va pe acele lucruri marunte din viata  dar care odinioara vă faceau placere: cartile, filmele, sportul, intalnirile cu prietenele, rasaritul de soare, florile din gradină, aerul rece si curat al diminetii.

. Faceți lucruri doar pentru voi : duceți-vă  la cumparaturi, faceți-vă o baie relaxanta, petreceți o zi la un spa sau la o piscina, danseaza singura prin casa , mergeți undeva , câteva zile, la o pensiune în natură, unde să fiți numai voi cu gândurile voastre. Această izolare este absolut necesară, chiar și numai pentru limpezirea gandurilor și  stabilirea pașilor p care îi aveți de făcut! 

Apoi organizează intalniri cu oameni dragi tie, pe care nu i-ai mai vazut demult!

5. Dati frâu liber emotiilor!

E firesc si natural sa plangeți! Nu vă temeți  sa vă exteriorizezi emotiile, chiar dacă vă treziți lăcrimând în public. Pentru asta s-au inventat ochelarii de soare, nu-i asa?! Nu vă mai intrebați ce este in neregula cu voi! E OK sa plangeți: nu e nici inadecvat, nici imatur. Asa ca fiți cinstite cu voi înseve si cu cei din jurul vostru si lasați sa vă curga și niste lacrimi!

6. E OK daca nu simti tristete

Psihologii ne liniștesc, spunandu-ne că  unul dintre lucrurile derutante atunci cand vine vorba de despartiri este acela ca uneori ne simtim vinovate daca nu suntem suficient de triste. Dar e posibil ca pentru unele femei despartirea sa fie o eliberare, o iesire din zona de confort, un moment pentru noi inceputuri in viata .  Ascultați-va intuitia si priviti cu optimism inspre viitor! Și în niciun caz nu priviți înapoi. Psihologii susțin că foarte mulți din bărbații “părăsiți” ( și chiar și cei care părăsesc), conștientizând greșeala pe care au făcut-o, vor încerca să vă întoarcă înapoi cu orice preț, fiind gata să vă promita și luna de pe cer. Nu cădeți în aceste capcane, gandiți-vă că partenerii voștri au avut suficient timp să vă facă fericite. Iar dacă nu sunteți, înseamnă că nu veți fi nici de aici înainte. 

Sursa foto: mybook.ru 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.