Nu este o misiune ușoară să descoperi când cineva te minte. În timp ce unii sunt foarte ușor de prins, sunt și persoane foarte abile, ale căror minciuni sunt greu de descoperit. Cum putem identifica minciunile spuse de astfel de persoane? În primul rând, trebuie să vedem dincolo de cuvinte și să analizăm faptele. Acordați o atenție deosebită următoareleor replici:
1. “Nu există dovezi”
Această afirmație sugereză clar că o minciună este la mijloc, dar atâta timp cât nu există dovezi, persoana în cauză nu va recunoaște nimic.
2. “Așa stau lucrurile”
Când cineva ascunde informații în mod deliberat, va fi foarte atentă la modul în care vorbește. Dacă folosește această expresie, este foarte posibil să mintă sau să ascundă de tine anumite lucruri. Altfel nu se justifică acest ”așa”.
3. “Nu îmi amintesc acest lucru”
Memoria selectivă este frecvent întâlnită la persoanele care mint. Dacă din întâmplare ai descoperit minciuna, persoana prinsă se va prevala de faptul că nu își amintește exact. Convenabil, nu-i așa?
4. “Nu știu despre ce vorbești”
Persoanele care apelează la minciună apelează frecvent la negare. Fii convinsă că știu despre ce vorbești, dar nu vor recunoaște și este aproape imposibil să îi faci să recunoască lucrul acesta.
5. “Mă acuzi?”
Oh, câtă inocență în această exprimare! Zâmbetul ironic de pe fața lor este intolerabil. Este o tehnică folosită pentru a te face să te simți vinovată că l-ai putut suspecta că minte. Atacul este cea mai bună apărare. Nu te lăsa păcălită!
6. “De ce aș face lucrul acesta?”
În loc să răspundă întrebărilor tale, o persoană care minte va începe ea să te chestioneze. Este modul în care încearcă să păcălească, pentru a nu fi nevoiți să răspundă. Dacă încep să întrebe ce motive ar avea, atunci, cu siguranță mint.
7. “Crezi că aș fi în stare de așa ceva?”
Persoanele care mint apelează la această întrebare pentru a te face să te simți vinovată de ceva ce nu ai făcut. Chiar dacă nu ne place să recunoaștem, funcționează în multe cazuri.
Sursa: dailypositiveinfo.com
Comentează