Nutriție

Alimente și băuturi interzise înainte de culcare

Attractive girl in pajamas enjoying aroma of soothing herbal tea before sleeping

Dacă vreți să aveți un somn adânc iar dimineața să vă treziți odihnite, va trebui să excludeți din cina voastră următoarele alimente și băuturi :

Mâncărurile picante

Alimentele picante vă vor îngreuna somnul și pot deveni sursă a unor disfuncționalități ale sistemului digestiv

Ciocolata

Acest aliment are în componența sa cofeină ( cca 30 g la 100 g ciocolată!) , astfel încât poate avea asupra organismului vostru un efect similar cu al cafelei : vă energizează și vă taie somnul!

Pizza și alte produse fast-food

Acestea reprezintă mâncăruri cu un conținut caloric ridicat, care vă vor încărca organismul pentru câteva ore bune. Cât timp dormiți, stomacul și intestinele vor trebui să muncească intens, ceea ce nu va contribui la odihna organismului, ci dimpotrivă, va genera un somn neliniștit și întrerupt.

Cașcavalul

Pare de necrezut, dar un produs atât de sănătos cum este cașcavalul, nu e recomandat a fi consumat înainte de culcare. Grăsimile din compoziția lui, deși sănătoase, necesită foarte multă energie pentru a se digera.

Alcoolul

Băuturile alcoolice reduc considerabil calitatea somnului, ca să nu mai vorbim de mahmureala de a doua zi, însoțită de o durere de cap de toată frumusețea.

Sursa : kolobok.ua