Mihail Litvak este medic psihoterapeut, unul dintre cei mai redutabili psihologi ai lumii. El este cel care a elaborat sistemul de rezolvare a r
conflictelor, cunoscut sub denumirea „aikido psihologic” și a și pus în practică rezultatele cercetării sale. Potrivit lui Mihail Litvak, citat de site-ul cluber.com.ua, lucrul cel mai important este să te cunoști mai întâi pe tine și apoi pe cei din jur. Sfaturile de mai jos vă vor ajuta să rezolvați numeroase probleme din viața de zi cu zi .
*Dacă un om nu poate spun nimic bun despre sine, dar are chef de vorbă, atunci cu siguranță va începe să-i vorbească de rău pe ceilalți!
*Dacă simți nevoia să te năpustești asupra cuiva, năpustește-te asupra unei cărți, și nu sări la beregata aproapelui tău.
*Depresiile ne sunt date pentru a avea răgazul să medităm asupra noastră
*Nimeni nu părăsește pe nimeni, ci pur și simplu unul pleacă înaintea celuilalt. Iar cel care rămâne în urmă, se consideră părăsit.
*Dacă ai o părere bună despre tine, de ce mai ai nevoie ca și alții să aibă o părere bună pentru tine.
*Fă, ceea ce vrei și nu mai cere voie. Căci s-ar putea să nu ți se dea. Capacitatea de a iubi, precum și cea de a gestiona singurătatea reprezintă principalul indicator al maturității sufletești.
*Lucrurile cele mai bune le facem atunci când suntem singuri.
*O personalitate imatură știe, dar nu știe să facă. Una matură nu numai că știe, dar se și pricepe să facă. Din acest motiv personalitatea imatură critică, iar cea matură – face.
*Eu nu cunosc o cale spre succes. Însă cunosc o cale sigură spre eșec: încercarea disperată de a place tuturor.
*Nu există logică masculină și logică feminina, există doar capacitatea sau incapacitatea de a gândi înțelept.
*Vrei să-ți cunoști cel mai mare dușman? Privește-te în oglindă. Înlătură-l pe el, și cu restul te vei descurca ușor.
*Obține succesul și vei vedea, vor trece și supărările.
*Cu prietenii e plăcut să comunici: cu dușmanii – e necesar.
*La serviciu, există un singur motiv lăudabil pentru ruperea relațiilor și demisie: incapacitatea de a evolua profesional în condițiile date.
*Împărtășește-ți numai bucuriile, atât prietenilor, cât și dușmanilor tăi. Prietenii se vor bucura, iar dușmanii se vor întrista.
*Nu alerga după fericire, ci află locul unde se află ea. Și fericirea te va găsi ea pe tine.
*Pot să-ți șoptesc locul unde se află fericirea ta: chiar în tine! Iar drumul către ea – este dezvoltarea la maxim a tuturor aptitudinilor tale.
*Fericirea reprezintă un efect secundar al unei activități corect organizate.
*Dacă vrei să demonstrezi ceva cuiva, înseamnă că trăiești de dragul acelei persoane. Dacă trăiești de dragul tău, înseamnă că nu ești obligat să demonstrezi nimănui nimic.
*Visele sunt glasurile aptitudinilor noastre. Uite eu, spre exemplu, nu visez să cânt la Operă. Nu am nici voce, nici ureche muzicală. Dar dacă aș fi visat, acest vis mi-ar fi fost hrănit de aptitudinile mele. În consecință, aș fi încercat să ajung la Operă. Cu alte cuvinte, trebuie să ne gândim mereu cum să de îndeplinim visurile. Esențialul este să nu ne grăbim, și atunci vom reuși. Ferice de cei care pot să spună: „Eu nu mă ocup decât cu înfăpturirea propriilor visuri”
*Mai bine să ai de a face cu o carte bună, decât cu un om gol pe dinăuntru.
Surse foto: w-dog.ru, wimp.com
1 comentariu