Maternitatea este o muncă deosebit de grea și toate mamele se ciocnesc, în mod regulat, de diferite probleme, inclusiv de presiunea celor din jur, scrie Romper.
Unii dintre aceștia, spre exemplu, consideră că mămicile cu pricina ar trebui să dea socoteală, pentru lucruri pe care, chipurile, nu le fac așa cum “trebuie”.
Iată, mai jos, 15 astfel de lucruri, pentru care mamele nu trebuie niciodată să se scuze, sau să dea socoteală:
- Pentru modul în care a fost conceput și pentru cel în care a fost adus pe lume copilul. E fix treaba voastră dacă ați născut prin cezariană sau în cada de acasă. Sau dacă ați apelat la serviciile unei mame-surogat. Sau dacă ați făvut anestezie epidurală. Dacă nu ați furat copilul sau nu l-ați dobândit prin traficul de copii, aveți conștiința curată și restul nu interesează pe nimeni!2) Pentru felul în care vă hrăniți copilul.Alăptați? În public? Nu vă feriți, acoperindu-vă cu un prosop. Dați-i înainte! Important este că îi dați să mănânce celui mic! Restul sunt prejudecăți.3) Pentru faptul că deocamdată nu aveți chef să vă întâlniți cu nimeni
Rudele vor să vină pe capul vostru, dar sunteți obosite și nu aveți chef de așa ceva? Spuneți-o deschis , fără să vă scuzați. Poate va votr înțelege și vor înceta să vă invadeze spațiul vital.
4) Pentru faptul că încă nu ați scăpat de kilogramele în plus
Nu sunteți obligate să dați fuga la sală imediat după ce ați născut. Corpul vostru are nevoie de timp pentru refacere. Nimeni nu are dreptul să va ceară un abdomen plat. Meritați să fiți iubite și apreciate, indiferent de felul în care arătați.
5) Pentru faptul că în casă e haos
Îngrijirea copilului îți răpește foarte mult timp. Trebuie să stați după fundulețul lui aproape 24 de ore din 24. Curățenia va trece pe planul 2. Mai bine folosiți timpul liber pentru a dormi puțin.
6) Pentru faptul că nu stați, la serviciu, peste program, pentru ca trebuie să-l luați pe cel mic de la grădiniță.
Nu trebuie să vă scuzați ca nu ați pus munca pe primul loc. V-ați făcut treaba, sunteți libere. E dreptul vostru și e viața voastră.
7) Pentru faptul că încă nu vă arde de sex
Libidoul și alăptatul nu prea fac casă bună împreună. Oboseala, traumele nașterii – fizice și psihice – adaptarea la noul mod de viață, toate astea obligă corpul să strige : “Nu mă atinge!” . Cu timpul, totul se va remedia.
8) Pentru faptul că vă sunați neîncetat pediatrul
Asta e treaba lui : să aibă loc de copiii nou-născuți. El știe perfect cât de neliniștite sunt mamele de copii mici, în primele luni după naștere. Sunați-l cu încredere! Și nu va scuzați pentru insistență!
9) Pentru faptul că vă sunați ginecologul sau medicul de familie.
Temerile voastre e posibil să fie întemeiate, de aceea e mai bine să preveniți, decât să tratați.
10) Pentru faptul că nu vă machiați și nu vă vopsiți părul.
Cu siguranță nu aveți deocamdată timp pentru voi. Abia daca aveti timp să va spălați și pieptănați. Și nu vă scuzați pentru asta!
11) Pentru ca ați promis ceva și ati uitat.
„Eu nu voi dormi niciodată cu copilul în același pat!” Sau “Voi alăpta până la un an” sau “Copilul meu o să poarte numai haine noi, niciodată “de căpătat””
Minunat, dacă veți reuși să vă țineți de cuvant! Dar astfel de oameni sunt extrem de puțini. Copiii imaginari sunt mult mai ușor de crescut decât cei reali!
12) Pentru faptul că spuneți NU!
Uneori acest lucru poate fi extrem de complicat, mai ales dacă sunteți un om amabil și pacifist. Dar venirea pe lume a copilului vostru cu siguranță că vă va schimba modul de viață. Spre exemplu, va trebui să spuneți NU întâlnirilor cu prietenii. Excursiilor. Voluntariatului. Nu vă asumați un sentiment de vină! Repetați-vă mereu că ziua nu are decât 24 de ore.
13) Pentru faptul că , de față cu străinii, copilul vostru devine capricios
Copilul vostru trebuie să invețe să interactioneze cu lumea din jur. A vărsat ceva, într-un magazin? Cereți-vă scuze și eventual ajutați la îndepărtarea urmelor. In niciun caz nu vă simțiți vinovate.
14) Pentru faptul că vă luați copilul cu voi
Plânsul unui copil într-un avion sau autobuz este, intr-adevar, neplăcut și deranjant. Dar toată lumea știe că copiii mici plâng. Nu vă simțiți jenate.
15) Pentru că cereți ajutor
uneori nu va descurcați fără să cereți ajutorul celor din jur. Nu trebuie să vă scuzați. A ajuta o femeie cu copil mic este un fapt firesc, nu o faptă de eroism.
Sursa : lifter.com.ua
Comentează