Nutriție

10 beneficii ale apei cu lămâie pe care nu le știai

Pentru a te convinge să îți începi ziua cu un pahar de apă caldă cu lămâie, site-ul brightside.me a întocmit o lista cu ultimele descoperiri privind efectul apei cu lămâie asupra sănătății și frumuseții.

1. Face minuni asupra digestiei

lamai 1Lămâile sunt o sursă importantă de pectină, fibre care sunt necesare pentru sănătatea colonului dvs. Așa că un pahar cu apă caldă și lămâie funcționează ca un ceas deșteptător pentru sistemul digestiv, amintindu-i să elimine toxinele acumulate în ziua precedentă.

2. Apa cu lămâie = rehidratorul original

Cu mult timp înainte să apară energizantele, sărurile de rehidratare etc. apa cu lămâie era folosită în tratarea deshidratării. Când faceți efort fizic pierdeți electroliți (minerale care conțin sodiu, potasiu, clorură). Dacă beți apă simplă vă rehidratați dar adaugând și lămâie grăbiți procesul de reechlibrare a electoliților din organism.

3. Îmbunătățește vederea

Vă amintiți când erați mici că vi se spunea că dacă mâncați morcovi veți vedea chiar și în întuneric? Ei, circulă un nou mit: citricele au un conținut mare de vitamina C și antioxidanți, ceea ce le face să lupte împotriva cataractei.
4. Pentru piele catifelată, beți…limonadă!

Această afirmație poate părea de prisos. Atâta timp cât ne hidratăm este suficient veți spune. Adăugați însă lămâie și veți crește numărul beneficiilor. Antioxidanții pe care îi conține lămâia fac minuni pentru pete și riduri. Tenul dumneavoastră va deveni mai fin și mai sănătos.

lamai4

5. Lămâile sunt cel mai bun prieten al ficatului.

Să vă mențineți ficatul sănătos este unul din lucrurile cele mai importante pe care le puteți face pentru sănătatea dvs. Apa cu lămâie ajută ficatul să funcționeze la nivel maxim, înlesnind procesul de eliminare al toxinelor din organism
6. Miracolul potasiului

Cu toții știm că bananele au un conținut ridicat de potasiu, dar nu știam că și lămâile conțin acest mineral esențial! Iar potasiul – al treilea mineral ca importanță pentru corpul omenesc nu trebuie subestimat. Un pahar de apă cu lămâie asigură o funcționare optimă a inimii, minții, rinichilor.

7. O lămâie pe zi ține medicul departe.

S-a demonstrat că în cazul unei răceli banale, persoanele care au consumat apă cu lămâie zilnic s-au vindecat mai repede decât cei care nu au consumat bautura miraculoasă. De asemenea primii se îmbolnăvesc mai rar. Explicația este simplă: aportul de vitamina C întărește sistemul imunitar.

8. Ajută la menținea echilibrului PH-ului

lamaiO dată ajunsă în fluxul sanguin apa cu lămâie veți fi uimiți să aflați că are un efect de alcanizare asupra țesutului. De ce este bine? Așa cum avem nevoie de acizi pentru digestia hranei așa avem nevoie și de echilibrarea PH-ului din organism întrucât o aciditate crescută predispune de la creșterea colesterolului până la diabet.

9.  …totul atâta timp cât stimulează metabolismul

Dacă vreți să slăbiți, să vă schimbați dieta sau stilul de viață, apa cu lămâie este partenerul perfect. Ajută la stimularea metabolismului iar fibrele de pectină pe care le conțin lămâile repuc pofta de mâncare

10. Poate înlocui cafeaua

Pentru mulți dintre dvs. cafeaua de dimineață este asociată cu un impuls de energie și vă face să vă simțiți eficienți până pe la 10.30 când își face apariția criza de la mijlocul dimineții. Dacă înlocuiți cafeaua cu un pahar de apă caldă cu lămâie doar pentru două săptămâni, vă veți simți atât de activi, revigorați și pe deasupra sănătoși, că nu vă veți mai întoarce niciodată la vechiul obicei.

 

Etichete

Femei de 10 pe Facebook