Nutriție

V-ați pus vreodată problema : ce reprezintă aceste etichete pe fructele din import?

Foarte adesea, pe fructele din import pot fi văzute niște mici etichete. În general, lumea nu le bagă în seamă si e păcat, pentru că , pe lângă logo-ul colorat, etichetele cu pricina mai conțin și niște cifre. Un cod. Ce reprezintă el și..cu ce se mănâncă, oare?
Iată mai jos câteva informații care sperăm să vă fie utile.

Producătorii își marchează fructele nu numai pentru a-și promova compania, ci și pentru a vă oferi informații privind produsele cu pricina.

Codul format din 4 cifre, prima cifră : 3 sau 4

Dacă eticheta conține 4 cifre, înseamnă că fructele respective au fost cultivate cu utilizare la nivel maxim a tehnologiilor agricole , ceea ce include folosirea pesticidelor

img_5392
Codul format din 5 semne, prima cifră fiind 8

Aceste fructe sunt rezultatul utilizării ingineriei genetice. Cel mai adesea, astfel de „abtibilduri” pot fi întâlnite pe dovlecii, bananele și papaya provenite din import.

img_5393

Cod format din 5 semne, prima cifră fiind 9

Un astfel de „cifru” ne avertizează asupra faptului că fructul a fost crescut la fermă cu metode manuale. Fără pesticide. Este vorba de așa-numitele fructe organice.

img_5394

Dacă pe fructe nu este lipită nicio etichetă.

Toate fructele care se importă din afara țării trebuie să fie marcate. Dacă aceste etichete lipsesc, înseamnă că cineva le-a dezlipit, cu bună știință.

Și iată și o recomandare de final: pentru ca produsul pe care-l cumpărați să fie și benefic, atunci consumați fructe de sezon : căpșuni – vara, iar mandarine – iarna.

 

sursa: sovkusom.ru

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Publicitate