Femei de 10

Sophia Loren: „Dacă nu ai plâns, nu ai cum să ai ochii frumoși.”

Sex simbol al cinematografiei europene și internaționale, Sophia Loren are tot ce își dorește o femeie: este senzuală, amuzantă, caldă, inteligentă, dispusă să ofere sfaturi de la paste până la ce înseamnă iubirea, despre viață, bărbați, frumusețe, modă, tinerețe.

Aruncați o privire asupra înțelepciunii ei de viață:

Source – Doctor MacroDespre sex appeal
„Sex appeal-ul este 50%  ceea ce ai și 50% ceea ce cred alții că ai.”

Despre pofta de viață
„Trebuie să te bucuri de viață. Fii întotdeauna înconjurată de oameni care îți plac, cu care ai discuții plăcute. Sunt atâtea lucruri pozitive la care poți să te gândești.”

Despre femeia la 40 ani
”O femeie de 40 de ani este într-atât de independentă încât singură poate să decidă câți ani are și unde îi este talia.”

sophia loren 1Despre frumusețea interioară
„Frumusețea vine din interior. Nu are prea multă legătură cu sânii, coapsele sau cu țuguiatul buzelor.”

Despre modă
„Rochia unei femei trebuie să fie precum un gard din sârmă ghimpată: își servește scopul fără să obstrucționeze vederea.”

Despre greșeli
„După toți acești ani, încă mă aflu într-un proces de auto-descoperire. Este mai bine să explorez viața și să fac greșeli decât să merg la sigur. Greșelile sunt prețul pe care trebuie să îl plătești pentru o viață completă .”

Despre frumusețe
”După părerea mea, frumusețea nu începe cu fața sau cu silueta, ci cu mintea. Dacă poți învăța să-ți folosești mintea cu aceeași ușurință cu care îți folosești puful de pudră, vei deveni cu adevărat frumoasă.”

sophia loren 4Despre maternitate
„Atunci când ești mamă nu ești niciodată singură cu gândurile tale. O mamă trebuie să gândească întotdeauna de două ori, o dată pentru ea și o dată pentru copilul ei.”

Despre tinerețea veșnică
„Există o fântână a tinereții: este mintea ta, sunt talentele tale, este creativitatea pe care o aduci în viața ta și în viețile celor pe care îi iubești. Dacă înveți să folosești această sursă, atunci poți învinge într-adevăr vîrsta.”

Despre trecut
”Nu am încercat niciodată să îmi reprim amintirile din trecut, chiar dacă unele sunt foarte dureroase. Nu înțeleg oamenii care se ascund de trecutul lor. Tot ce ai trăit te ajută să fii persoana care ești astăzi.”

Despre părerile celor din jur
”Nu m-am judecat niciodată după standardele celorlalți. Am avut întotdeauna așteptări de la mine, iar dacă am eșuat, a fost eșecul meu.”

Armando Gallo/CorbisDespre inteligență
”Nu este suficient să fii frumoasă. Trebuie să strălucești, să te distrezi, să-ți folosești creierul… dacă ai unul.”

Despre intimitate
„Sex-ul fără dragoste este absolut ridicol. Sex-ul urmează iubirii, nu o precede niciodată.”

Despre educație
„Este o greșeală să crezi că o dată ce ai terminat școala, nu mai trebuie să înveți nimic.”

Despre ambiție
„Mulți oameni consideră că își doresc anumite lucruri dar nu au tăria și disciplina să le obțină. Sunt slabi. Eu cred că obții ceea ce vrei dacă îți dorești suficient de tare acel lucru.”

Despre emoții
„Dacă nu ai plâns, nu ai cum să ai ochii frumoși.”

Sursa: www.stylist.co.uk

Foto: Doctor Macro, Vogue, Armando Gallo/Corbis