Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

Profesia tatălui : casnic

De cînd femeile se plîng că soții nu le ajută la treburile domestice, în Franța, circa 75000 dintre ei au decis să se lase de meseria inițială și să adopte o altă profesie : casnici.
E ciudat de remarcat că cifra e foarte apropiată de cea a bărbaților… bătuți : 74500! Dar se pare că e o simplă coincidență. În orice caz, circa 500 dintre ei au scăpat de bătaie !image
Marea majoritate se declară încântați să facă mîncare, să hrănească din biberon, să schimbe scutece, să spele și să calce.
Iar soțiile, în general « executive women », să lucreze de dimineața pînă seara, să alerge de la o ședință la alta și să stea prin baruri după program, pentru « debriefing-uri » târzii.
imageConform unui sondaj foarte serios publicat recent în revista Elle, 65% din bărbați ar fi dispuși să devină casnici, dacă s-ar ivi ocazia. Și mai grav, 92% dintre ei ar avea încredere într-un mecanic auto de sex feminin. Atenție, pericol ! Accidentele mortale au scăzut în 20 de ani cu 50% pe șoselele Franței. Nu e momentul să inversăm curba !
Un tătic decis să promoveze acest statut a scris o carte : « Tata este o mămică ca oricare alta ! »
Există și un blog al tăticilor casnici : « Till the cat », frecventat în proporție de 95% de către…femei !
Sociologii au analizat fenomenul și au dibuit și efectele lui secundare, printre care o scădere a apetitului sexual, pe măsură ce aptitudinile gospodărești ale bărbatului se dezvoltă. Nu toate femeile apreciază această evoluție.image
Se pare, de asemenea, că apetența pentru meciurile de fotbal scade, lucru în general privit cu bunăvoință de consoarte.
Vecina noastră din colțul străzii i-a confirmat soției mele aceste simptome, și i-a destăinuit și alte ciudățenii :
Într-o după amiază, ajungînd acasă mai devreme ca de obicei, și-a găsit soțul înconjurat de un cîrd de cucoane, cu care se cam bătea pe burtă, în jurul unui ceai cu fursecuri. A cam strîmbat din nas, dar nu le-a întrerupt taclalele.
imageTreptat, treptat, și-a lăsat să crească părul.
– Nu mai e la modă părul lung, i-a spus ea.
– Dar nu-i mai lung ca a lui Mick Jagger ! Dacă vrei mi-l aranjez în coadă de cal. Mi-ar sta bine cu un catogan, nu crezi ?
Dar a început să se pună serios pe gânduri în ziua în care l-a surprins întinzînd rufele în curte cu bigudiuri în cap.
– Nu ți-e bine ?
– Ah ! M-ai speriat ! Vroiam să-ți fac o surpriză diseară.
Drept urmare, cu autoritatea ei de manager de șoc, vecina i-a pus în brațe un teanc de ziare cu anunțuri și i-a ordonat :
– De mâine îți cauți de lucru !

 

Din Franța, Radu Dem

 

Surse foto :Getty images, in revista Elle, DIGITAL VISION/ GETTY IMAGES, France TV Info, site RTL – « L’associazione Uomini Casalinghi » (asociatia italiana a tatilor casnici), credit foto altrendo images / Getty Images, pe situl ziarului Le Figaro

Uscatoare rufe