Ea și El

Fotografia care a șocat internetul

Internetul este cât o planetă. Spațiul virtual este nesfârșit, iar pământenii s-au bucurat să descopere această inepuizabilă resursă a Terrei. Amatorii de rețele sociale au invadat spațiul virtual cu propriile vieți. Se postează orice : de la evenimente unice, la cafeaua băută dimineața, de la cățelul care s-a ridicat în două labe, la videoclipul preferat, de la o rețetă de colțunași, la fotografii pe malul mării și așa mai departe. Lumea cască gura în neștire, „like”-urile se plimbă de colo-colo, unii te „apreciază” de multe ori chiar înainte de a-ți citi gândurile, doar pentru că te cunosc. Sau pentru că cățelul lor seamănă cu al tău ( cacofonie intenționată!). Alții simt nevoia să se și exprime. Se nasc comentarii, ba chiar nesfârșite dialoguri, uneori tembele și obligatoriu cronofage. Una peste alta, internetul ne păcălește că nu suntem singuri pe pământ și că planeta abia așteaptă să ne vadă și să afle despre noi!

Iată că, recent, o postare a unui cuplu american a „aruncat internetul în aer”. Septuagenarii, plictisindu-se probabil, nu au găsit altceva mai bun de făcut, decât să se pozeze în curu’ gol! Explicația este cât se poate de simplă! Omul se înghesuie, după cum se știe, la pâine și la circ. Și cum cei doi nu au deloc alura unor franzele ( eventual, a unor posmagi!), concluzia nu e greu de tras : lumea a vrut să le vadă…atitudinea!

În fotografia devenită virală, Gerry și Darwin, 75 și, respectiv, 70 de ani, ne transmit informații despre ei : se iubesc de mai bine de două decenii, și se pare că dragostea le-a cam luat mințile. Drept care au acceptat această ședință foto, în costumele lui Adam și al Evei. Doar că respectivele costume sunt, e-adevărat, puțin șifonate și cam mâncate de molii.. Fotograful Jade Beall din Arizona s-a simțit dator să se explice, pe contul sau Instagram : ” De ce simțim mereu nevoia să comparăm pe cineva cu altcineva și să concluzionăm că unul e mai frumos decât altul? De ce nu reușim să acceptăm că frumusețea are un milion de sensuri și de forme, și ne rezumăm la una singură?”
După ce fotografiile cu pricina au făcut înconjurul lumii, eroii lor au simțit și ei nevoia să se explice : ” Nu am vrut decât să demonstrăm că ridurile și pielea care atârnă nu vor fi niciodată o piedică în calea unor oameni care se iubesc cu adevărat. Noi doi suntem asemeni unui vin bun de odinioară sau unor brânzeturile franțuzești fermentate, suntem îmbibați cu evenimentele propriei vieți și se pare că niciodată nu ne-am iubit mai mult!”

Presupunem că a vă arunca mănușa în a le urma exemplul, este o întreprindere fără rost. Deși…viața e plină de surprize! Se încumetă cineva?..

image

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.