Diverse

Echipajul „fashion” Mirela Bucovicean – Georgiana Gologan, pe podium in Campionatul Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice 2017 (FRAS)

 

De la podiumul de modă, pe podium, la rally-uri, ”cu adrenalina, dedicatie, eleganta pasiune pentru frumos și performanță”… Astfel au pornit la un nou drum, cu un an in urmă cele două ”Femei de 10” Mirela Bucovicean si Georgiana Gologan. Un proiect de succes de la primul…start în ediția 2017 a Campionatului Național de Raliuri pentru Vehicule Istorice (FRAS).
Pe 9 iulie 2017 echipajul cu numarul 25 ”Bucovicean – Gologan” (Porsche 911 E, model 1969) s-a clasat pe locul I al podiumului Retromobil Fest Romania în clasamentul general și pe locul I la categoria GP Sport. Apoi, a obtinut si Marele Premiul ”Prosche on Track” la Istanbul, o performanta de exceptie in conditiile înregistrării unui record de înscrieri (104 echipaje), în istoria competițiilor de regularitate din Romania. Fetele noastre au înregistrat tot atunci o performață greu de egalat, având cele mai puține puncte de penalizare, respectiv 0,5!
Mirela Bucovicean si Georgiana Gologan s-au cunoscut întamplător în 2016 pe circuitul ATA la Retromobil Fest Romania, într-o zi în care nici una dintre ele nu trebuia să se afle acolo. Au fost pe aceeasi lungime de unda, au avut o conexiune puternica din primele minute si s-au hotarat sa formeze un echipaj de rally. Desi ambele erau la începutul fascinantului drum al motorsportului, numai in acest an au reușit să se remarce câștigând in mod constant premii, iar recent, cea mai înaltă clasare într-o competitie sportivă de regularitate, dar si mult-râvnitul premiu, Porshe on Track 2017 de la Istanbul.
”Motorsportul nu înseamnă doar viteză, ci și un stil de viață, o traditie și un set de valori păstrate cu pasiune într-o comunitate specială” – spunea Mirela Bucovicean, o antreprenoare tânără care a renunțat la o carieră de succes în publicitate, media și afaceri imobiliare pentru a-și transforma marea ei pasiune – moda, într-o altă afacere de succes. ”Masinile istorice sunt bijuterii pe care adesea le putem compara cu niște doamne capricioase ce trebuie să beneficieze de atenție sporită și un tratament grijuliu. Raliurile cu masini istorice pun accent pe savoarea zgomotului unui motor necosmetizat, pe autenticitatea unei mașini brute, pe bucuria de a descoperi performanța unei mașini nemodernizate. Competitiile de regularitate presupun strategie, atentie la miime de secunda, concentrare si rabdare. Este un sport al elegantei”. Mirela Bucovicean este cea care a înființat acum sapte ani ”Molecule F”, platforma care aduce în prim-plan designul românesc, dar si cel mai mare concept store dedicat în exclusivitate designerilor romani. Este ”acel om de business care se autodepășește părăsind în permanență zona de confort, dezvoltand idei out of the box in perioade care pentru altii pot fi riscante și urmărind cu atentie nevoile pieței”.
În luna martie echipajul de rally Mirela Bucovicean – Georgiana Gologan a debutat in

Campionatul de Raliuri la clasa ”Mașini Istorice” cu o altă mașină… istorică.  ”Concurăm cu un Ford Escort MK2 model 1977, 2.000 CP, cutie în 4 viteze și surprinzător de fiabilă” – declarau ele. ”Desi nu este o masina scumpa, a facut istorie in lumea raliurilor la vremea ei. Se conduce ușor, ca o mașină de stradă, iar in situatiile limită este usor de stăpânit. (…). Masina este o bijuterie care își face simțită prezența la multe raliuri internaționale, fiind condusă de nume precum Roger Clarck, Ari Vatanen, Bjorn Waltegaard. Astăzi e vedeta tuturor raliurilor istorice din lume“.

Raliul Harghitei 2017 desfășurat la jumătatea lunii iulie a adus locul I, respectiv III pentru echipajele Just Classics Motorsport: Gabriel Stanciu / Levente Kovacs si Mirela Bucovicean / Georgiana Gologan la Categoria „masini istorice”.
”Avem si vom avea mereu pasiuni. E ceea ce, în tumultul vietii de zi cu zi, ne motiveaza, ne energizeaza, ne individualizeaza si in acelaşi timp, ne reconecteaza cu semenii nostri. Pasiunea pentru autovehicul – pentru cel istoric in particular – nu face exceptie” – a tinut sa adauge Georgiana Gologan, copilotul echipajului. ”Copil teribil al ultimului secol, acesta a ajuns sa faca parte din viata noastra intr-un mod mult mai complex decat ne-am fi putut imagina. Anul acesta, mai mult ca oricand, popularitatea evenimentelor cu masini istorice a crescut. Din ce in ce mai multi au descoperit acest stil de viata elegant, construit in jurul fascinatiei necontenite pentru evolutia in timp a automobilelor”.
Cu doua etape inainte de încheierea Campionatului National de Raliuri pentru Vehicule Istorice 2017 (FRAS), echipajul Gabriel Stanciu/Levente Kovacs sunt matematic campionii anului 2017 avand patru victorii in patru etape iar celelalte doua echipaje, printer care sic el al fetelor, au sanse reale la un loc pe podium, lupta pentru locul II si III fiind foarte stransa. Echipa ”Just Classics Motorsport” este practic cea mai numeroasa echipa de masini istorice din Romania cu prezenta atat la campionatele de viteza cat si la cele de regularitate. Radacinile ei dateaza din 2012 cand echipajul Gabriel Stanciu / Georgios Ladopoulos a participat, dupa 76 de ani de absenta romaneasca, la Rallye Monte Carlo Historique iar de atunci a crescut an de an, avand in momentul de fata componenta internationala cu echipaje din Romania, Anglia, Spania, Italia si Grecia.