Copii și tineri

Despre copii, copilărie şi pictură

 

Nu mai este o noutate pentru nimeni, părinţi sau specialişti,  că deprinderile artistice au efecte benefice asupra dezvoltării copiilor, de toate vârstele. Pictura este una dintre ramurile artistice care îi ajută pe cei mici, într-un mod relaxant să consume energia.

Este una dintre activitățile care contribuie activ la dezvoltarea abilităților motrice, are efecte pozitive asupra viziunii de ansamblu şi îmbogăţeşte imaginaţia. Aşa că tot mai mulţi părinţi aleg să îşi îndrume copii către cursuri de pictură.

Dacă ai decis aceste cursuri de pictură sunt potrivite pentru prichindelul tău, iată câteva aspecte pe care ar trebui să le ştii.

Cine poate participa la un curs de pictură?

Când vorbim de această ramură artistică, lucrurile sunt simple, extrem de simple. La pictură pot participa copii de orice vârstă! De la prichindeii mici, foarte mici la copii şcolari şi adolescenţi dornici să exploateze. Bineînţeles, participanţii sunt grupaţi pe nivele de vârstă, însă întotdeauna primesc aceeași atenţie. Pentru copii mai mici, de până la 4 ani, se pot organiza cursuri de pictură la care pot lua parte și părinții, mama sau tatăl. Aşa, se poate spune că pictura nu este doar o activitate de dezvoltare a creativităţii, dar și un mod plăcut de petrecere a timpului liber.

Câţi copii participa la o clasă de pictură?

Numărul de copii ce participa la un curs de pictură bine organizat nu este foarte mare. Grupele sunt formate din 6-8 copii cu vârste apropiate. Așa fiecare cursant are parte de toată atenția din partea îndrumătorului. Trebuie menționat că nu sunt recomandate cursuri de pictură individuale, pentru că cei mici le pot percepe ca fiind plictisitoare. Sesiunile, în sine,  sunt educative participanţii învăţând diferite tehnici şi trucuri, în același timp oferă participanților șansa de a observa și de a analiza,  contribuind la dezvoltarea spiritului critic. Elevii au șansa de a învăţa prin joacă, de a se bucura de timp liber petrecut în mod plăcut.

Cum se desfășoară un curs de pictură

Surpriza cea mai mare constă în faptul că fiecare curs de pictură este unic! Fiecare oră este mai provocatoare decât precedentă, mai captivantă şi aduce mai multă încredere participantului, odată cu evoluţia pozitivă. Pictură este domeniul în care toți copii excelează și contribuie la creșterea încrederii.  În acest domeniu nu există lucrări greșite sau copii netalentaţi!

Cursurile de pictură sunt gândite să capteze atenția copiilor, indiferent de vârsta acestora. Începători sunt inițiați în tainele culorilor, învață despre linii, cercuri, puncte, forme volum şi dimensiuni. Copii cu competenţe avansate învaţă despre tehnici speciale şi se perfecţionează pe segmentul care prezintă interes. Indiferent de domeniul preferat, pictură este activitatea în care toată lumea excelează.

Pictura, soluția perfectă pentru copii cu încredere

Formarea copiilor şi transformarea acestora în adulţi responsabili este o sarcină importantă. Cu instrumentele potrivite, cei mici reuşesc să îşi însuşească şi să dezvolte abilităţi esenţiale, care îi vor ajuta pe termene lung. Copii care urmează cursuri de pictură sunt mai atenți, sunt buni observatori, au imaginaţie bogată şi reușesc să comunice mai bine trăirile şi sentimentele. Nu doar latura artistică se dezvoltă, ci şi cele sociale şi creative.

Cursurile de pictură sunt instrumente eficiente de dezvoltare personală, cresc încrederea şi stima de sine totodată îi ajută  pe participanți să descopere răspunsuri la problemele ulterioare ale vieţii de adult!

sursa imagine reprezentativă : vseodetyah.com