Ea și El Povestea mea

Aventurile domnului Dan, pe Internet

Ne bucurăm tare mult că apelul lansat de noi, zilele trecute, nu a rămas fără ecou. Deja un număr însemnat de telespectatori ai emisiunii “Femei de 10, Bărbați de 10” șim, simultan, cititori ai prezentului site, ne-au scris poveștile lor de viață, cerându-ne un sfat, o mână de ajutor. Ne-a luat puțin timp să verificăm veridicitatea expeditorilor și disponibilitatea lor de a participa la una din edițiile emisiunii. Cel mai deschis a fost domnul Manoliu Daniel, a cărui “pățanie” nu este chiar dramatică, dar nici simplu de rezolvat.

Vă redăm mai jos povestea sa, urmând ca , în octombrie, atunci când vom relua emisiunea, domnul Dan să vină în platoul nostru și să încercăm să descurcăm împreună încurcătura in care s-a băgat!

 

“Dragi realizatori ai emisiunii  “Femei de 10, Bărbați de 10”

 

Va felicit pentru începerea unui nou sezon și voi continua să vă urmăresc ca și până acum. Ora de difuzare mi se pare infinit mai potrivita.
Personal, am considerat, mult timp, umilitoare  ipostaza, de a-ti spala rufele in vazul lumii, dar iata ca viata e plina de surprize, si am ajuns eu insumi in situatia de a avea nevoie de un sfat din partea unor persoane obiective.
Cazul meu este unul usor atipic. Daca il veti lua in seama, veti avea parte de un singur invitat in platou, adica eu. Pentru ca cealalta persoana implicata nu ma cunoaste si nici eu nu am cum s-o aduc in fata camerelor ..Cel putin,deocamdata.
Am 62 de ani si  sunt fost cadru didactic la Facultatea de istorie. Acum trei ani am ramas singur, dupa o casnicie exemplara, pentru care ma invidiasera toti cei ce ne-au cunoscut , pe mine si pe sotia mea..Dar o boala necrutatoare mi-a rapit-o, lasind in urma un loc gol, pe care nu stiu daca-l voi mai putea umple vreodata..
Timp de doi ani,n-am vrut sa mai ies din casa. Prietenii nostri de familie s-au caznit, din rasputeri sa ma scoata din cochilia in care ma refugiasem, alaturi de amintirile  mele cele dragi.. Apoi, la ziua mea, am primit cadou de la copiii mei un calculator. Cu chiu cu vai am invatat sa-l folosesc si, asa cum inteleg ca se intimpla in majoritatea cazurilor, am intrat si eu in armata celor dependenti de Internet…
Mihai, bunul meu coleg de catedra, m-a invatat cum sa intru pe site-urile de socializare ,spunindu-mi,mai mult in gluma,ca as putea sa-mi gasesc chiar o tovarasa de viata..

L-am luat in ris, insa  stiti cum e in viata: ce ti-e scris, in frunte ti-e pus! M-am trezit navigind pe aceste site-uri si intrind in vorba, mai in gluma, mai in serios, cu persoane singure, ca si mine. Ma prezentam ca fiind Daniel,om de afaceri,divortat, in virsta de 40 de ani – virsta fiului meu. Ma amuza chiar sa-mi asum o noua identitate!Ba chiar foloseam poza  baiatului meu, care, intre noi fie vorba,  arata foarte bine.. Bref, finalul anului 2011 m-a prins indragostit lulea- virtual, fireste- de Alina, o persoana extraordinara, evadata dintr-o relatie nepotrivita si marcata puternic de aceasta… Dupa o corespondenta de aproape un an, in care am ajuns amindoi la concluzia ca suntem, din toate punctele de vedere,  suflete-pereche, a sosit momentul de care ma temeam cel mai mult: Alina a facut primul pas si mi-a propus sa ne intilnim. Nimic  tragic, veti spune, insa cum minciuna are picioare scurte, mi-a venit rindul sa platesc pt ale mele. Caci , am uitat sa va spun un amanunt; Alina nu are decit 26 de ani, deci ar putea sa-mi fie nu numai fiica, ci chiar si nepoata..
De atunci, caut mereu pretexte pentru a amina intilnirea: ba ca sunt plecat din tara, ba ca m-a doborit o gripa rebela, ba ca mi-au venit partenerii din America.. Alina incepe sa-si piarda rabdarea si devine chiar suspicioasa,  neintelegind ce se ascunde, de fapt,  indaratul aminarilor mele..
Si atunci va cer sfatul: este, oare, mai bine sa dispar din viata ei,inainte,practic, de a aparea, sau am datoria sa merg pina la capat, sperind ca, printr-o minune, Alina ma va accepta asa cum sint si imi va ierta demersul,cladit pe  minciuni?
Cu multumiri anticipate pentru ajutor,

Prof.  Daniel Manoliu”

 

Așteptăm , in continuare, scrisorile dvs, asigurându-vă că publicarea lor se va face numai cu acordul dvs. Nu este obligatoriu ca toate întâmplările voastre să devină și subiecte de emisiune. Și în acest caz, acordul dvs este obligatoriu.

 

Surse foto: gigamax.su, golovabolit.net

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.