Timp liber

9 trucuri ale fotografului, sau Ce să facem ca să arătăm bine în poze

Ne-am obișnuit într-atât să ne tot fotografiem, încât aproape că nu ne mai putem imagina viața fără poze! Dar una e să te fotografiezi cu telefonul mobil, și cu totul altceva să-ți faci o fotografie reușită, în care să arăți bine chiar și fără să apelezi la photoshop, pentru a-ți masca micile imperfecțiuni fizice.
Roman Zaharchenko, un celebru fotograf rus, a oferit site-ului adme.ru un set de sfaturi practice, care vă vor ajuta să arătați impecabil în fotografiile de zi cu zi. Citiți cu atenție cele de mai jos:

1.Evitați punctul inferior.
Punctul inferior al fotogr afiei îi dă acesteia un element de tensiune și vă adaugă kilograme în plus. Cea mai indicată poziție pentru fotograf este la nivelul ochilor. Astfel va fi evitată senzația de “gușă dublă”.

image

2. În același timp, evitați și punctul superior!
Altminteri vă veți trezi că aveți capul mare și corpul mic. Alegeți această abordare doar dacă vreți să semnănați cu motanul din “Shrek”!

image

3. Identificați-vă unghiul favorabil
Aproape toți oamenii au fața asimetrică. De aceea, hotărâți-vă care din cele două jumătăți ale feței dumneavoastră vă e mai dragă și obișnuiți-vă să o scoateți ” la înaintare”, atunci când sunteți fotografiată!

image

4. Nu vă sugeți obrajii!
Dacă vreți să “scăpați” de ei, nu trebuie să-i sugeți. Ci , pur și simplul întoarceți-vă 3/4 și încercați să țineți limba lipită de cerul gurii.

image

5. Reglați-vă privirea.
Dacă țineți ochii larg deschiși și ridicați din sprâncene, în poză veți avea o privire mirată și ușor speriată. De aceea, este recomandabil să mijiți puțin ochii, pentru a avea, în final, o privire mai convingătoare și mai atentă.

image

6. Încercați să nu priviți “de sub frunte”
O astfel de privire pare amenințătoare și vă lungește nasul. Varianta corectă este : priviți drept spre aparatul de fotografiat.

image

7. În cazul unei fotografii din profil, ridicați bărbia, pentru ca fața să fie mai expresivă. Grație acestui truc, gâtul vi se va lungi, iar obrajii se vor subția.

image

8. Nu vă țuguiați aiurea buzele!
Vreți să sugerați un pupic? Nu vă chinuiți să vă maltratați mimica : în final, vă veți trezi cu o fizionomie de rățușcă!

image

9. Zâmbiți natural
Un zâmbet lejer vă va face fața mult mai plăcută decât o zâmbet larg, care nu face decât să vă evidențieze ridurile.

image

Și nu uitați : frumusețea fotografiei depinde, în primul rând, de măiestria fotografului!

 

Sursă foto reprezentativă: milliarderr.com