Cardamomul
Aroma cardamomului verde este balsamică, caldă şi intensă, cu note de lemn de santal şi eucalipt.
Cardamomul este originar din India şi Sri Lanka. Inrudit cu ghimbirul, se numără printre plantele medicinale cu cea mai bogată tradiţie din lume. În Orient este numit „regele condimentelor”. Există diferite specii, printre care cardamomul verde, care este de departe cel mai folosit. Cardamomul este condimentul esenţial pentru renumita cafea turcească. Şi în nordul Europei este des utilizat-de exemplu pentru prăjituri şi specialităţi din carne.
Capsulele se deschid prin apăsare, se extrag seminţele şi se macină în mojar. Sau se lasă două capsule într-un preparat 10 până la 15 minute şi apoi se scot.
Ideal pentru :
- Carne de vânat
- Umpluturi, pateuri
- Preparate orientale
- Morcovi, dovleci, spanac
- Îngheţată, creme
- Praline, ciocolată
- Prăjituri, fursecuri
- Cafea, cacao
Comentează