Mimi, croissant-uri și berete Timp liber

10 femei de 10 = 10 bărbați de 10 ?

Primărița Parisului, Anne Hidalgo, a primit recent o amendă de 90 000 Euro pentru nerespectarea parității femei – bărbați. Cum se poate ? O primărița progresistă, socialistă, ecologistă și feministă nu respectă o astfel de regula elementară ? !?

Hai să vă explic pe îndelete cum stau lucrurile : ca și în România, egalitatea între femei și bărbați e promovată de o lege a « parității » între sexe. În politică, în întreprinderi, instituții, etc. De exemplu, la alegerile locale departamentale (echivalente ale județelor), nu se mai candidează în « solo » ; cei ce aspiră la astfel de posturi trebuie să se împerecheze : un bărbat cu o femeie. Nu să se împerecheze așa cum credeți dvs, ci doar ca să se urce împreună pe scaunul râvnit. Asta se numește paritatea integrală. Există și o paritate alternantă, care privește adjuncții primarilor. În ordinea protocolară, sexurile lor trebuie să alterneze. Asta nu înseamnă că trebuie să penduleze, sau să se bălăngăne ! Nu vă gandiți iar la prostii ! De pildă, adjunctul Nr 1 și Nr 2 trebuie sa fie de sexe diferite : un bărbat, o femeie (sau invers), ș.a.m.d. până la adjunctul Nr « n ».    

Primărița Parisului a decis să ia taurul de coarne (nu degeaba descinde din toreadori) și să stabilească egalitatea între sexe în primăria ei. Dar nu e ușor, când ai de egalizat 58 966 de salariați (record european pe cap de locuitor). Egalizarea lor durează ani de zile. Ca să fie mai simplu, s-a gândit să înceapă cu membrii serviciului ei de comunicare, căci nu-s decât 417. E vorba de cei care-i fac reclamă și-i cântă osanale. Cam mulți, totuși. Să se ocupe de propriul ei cabinet, format din 236 de indivizi ? Destul de complicat. Ar fi fost mai simplu să-i egalizeze pe cei 35 primari adjuncți de care dispune (în plus de cei 20 de primari de sector). Din păcate, e la cuțite cu unii dintre ei, deci n-a îndrăznit. Cel mai simplu a fost să egalizeze sexele directorilor serviciilor municipale, că-s doar 16 ! Și ca să dea exemplul, și să împingă media în direcția dorită a numit 11 femei și 5 bărbați. « N-ați respectat paritatea ! Prea multe femei ! 90 000 euro amendă » ! a vociferat Ministerul administrației publice.

S-a supărat foc primărița, și a înjurat în limba ei natală (spaniola). Dar legea-i lege ! A declarat însă cu obidă că, în semn de sfidare, va depune ea însăși cecul la minister, însoțită de toate cele 11 directoare și de cei 5 directori.  

Ca să scape de amendă, i-am sugera , poate, o altă soluție, la modă în ultima vreme : să le ceară directoarelor “supranumerare” să-și schimbe sexul !

 

Din Franța, RADU DEM

Credit foto :

www.avranchesinfo.fr

www.bfmtv.fr

www.ens-paris-saclay.fr

 

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.