Modă

Minionii Silviei Ștefănescu (Video)

Silvia Ștefănescu cântă și participă la toate festivalurile și concursurile de interpretare de la vârsta de 9 ani (astfel încât, la un moment dat, trofeele câștigate depășeau numărul anilor). Din 2004 are “carte de muncă” în Germania, fiind solista unei trupe Silviainternaționale de covers. A colaborat cu diverși artiști internaționali între care Boney M, Al Bano, Ambra Marie, Vivi. În 2011 participă la Selecția Națională Eurovision cu o piesă compusă de Elvin Dandel.

Dacă mulți îi cunosc cântecele, puțini știu însă despre mâinile sale îndemânatice! În timpul liber, Silvia se îndeletnicește, mai nou, cu modelarea, din lut, a unor obiecte decorative. Echipa noastră a fost fascinată de ceea ce a văzut, în micuțul “atelier casnic” al cântăreței, de aceea am rugat-o pe Silvia să vă vorbească despre pasiunea ei:

“Am emoții, pentru că este prima oară când nu vorbesc despre cariera mea, ci despre pasiunea din copilărie.
Pe vremuri putea fi denumit “lucru manual”, dar această dorință de a crea cu mâna mea tot felul de obiecte decorative și jucării, m-a adus într-o zona destul de complexă.
La 7 ani mi-am dorit să învăț să tricotez; mă fascinau andrelele și croșeta și cum, dintr-o simplă ață, puteai să modelezi obiecte.
Am început cu lucruri simple: bentițe și fulare. Apoi am trecut la broderii pe etamină și mai târziu am învățat să fac animăluțe simple, căluți, șerpișori și căței.
Am mereu impresia că pot înfrumuseța lumea cu ceea ce creez și că pot aduce bucurie în sufletele oamenilor. La fel cum se minioniîntamplă atunci când cânt oamenilor.
Familia mea, văzând cât de mult îmi plac și desenul și pictura, m-au înscris la cursuri de arte plastice, unde am mers timp de 4 ani.
Am cochetat și cu designul vestimentar (nu aș numi chiar croitorie ce am reușit să fac cu mașina de cusut întrucât nu am putut niciodată să mă limitez la model; mereu adaug ceva, câte o idee care poate apărea pe parcurs!).
De curând am descoperit lutul polimeric și, în joacă, am început să modelez obiecte decorative, pe care să le dăruiesc prietenilor apropiați.
Așa a luat naștere proiectul meu.
Am ajuns la concluzia că este cel mai ofertant material și am început să studiez felul în care se comportă în timpul modelajului.
Temperatura joacă un rol important: dacă este prea cald în încăpere, 10 minute la frigider fac minuni cu bucățelele mici și fragile de lut.
Am învățat trucuri despre remedierea unei greșeli sau cum să fac lutul mai prietenos în mâinile mele atunci când este prea dur.
Îmi place să combin texture (casa mea este plină cu biluțe, mărgele, lipiciuri, adezivi de orice fel, clești, sârme și ațișoare…
IMG_0024Ideea cu minionii mi-a venit uitându-mă la desenele animate.
Am constatat că nu îi face prea multă lume sub formă de podoabe din lut polymeric așa că m-am apucat să creez propriile modele de minion: cu floricele, cu buburuze, cu înghețate, cu telefon mobil în mână sau cu periuța de dinți…
Există mai multe moduri de a-i realiza. Eu procedez în felul următor: fac întâi oul galben, apoi salopeta albastră, îi pun bretele și buzunar. Apoi fac ochișorii din trei biluțe suprapuse și la final elasticul de la binoclu; atașez mânuțele, pumnii și picioarele cu pantofiori.
Am planuri mari, îmi doresc să fac multe jucării pentru copii, cât mai inventive, să dau viață unor personaje concepute de mine și să le fac o poveste, să înfrumusețez femeile cu bijuterii și să amuz bărbații cu câte un breloc simpatic.
Sunt deschisă oricăror idei și personalizez cu drag comenzi, cu cât mai provocatoare, cu atât mai bine!”