Femei de 10 În spatele bărbaților puternici

Viaţa alături de un bărbat frumos

Dinu Iancu Sălăjanu nu este numai o vedetă de folclor ci este, fără îndoială, un bărbat frumos. Lumea ciulește urechile când îi aude vocea și cântecele, însa mai mult decât atât, femeile..”ciulesc ochii” , când Dinu se află în preajmă. Se spune că salajanunu e ușor să trăiești lângă un asemenea bărbat! Dacă nu ești o femeie puternică, sigură pe tine, succesul soțului tău poate transforma o relație într-un calvar. Dinu Iancu Sălăjanu a avut norocul să-și găsească o astfel de jumătate: o femeie puternică, placută, deșteaptă, care și-a asumat de la început faptul că are alături un bărbat după care “se scurg ochii” femeilor! A știut însă să construiască acasă o astfel de relație, încât Dinu a pus-o mereu mai presus de toate admiratoarele lui de ocazie. Și nu numai “turnându-i trei copii”- cum se spune în popor! Ci fiind așa cum îi place oricărui om să aibă alături : un partener serios, devotat, loial, un partener pentru toată viața! Doamna doctor Dana Iancu-Sălăjanu nu este obișnuită să dea interviuri. Totuși, între două consultații, apucă să ne răspundă, mai pe fugă, la câteva întrebări.
–  Nu e ușoară viața alături de un bărbat frumos….Combăteți-mă!
–  FullSizeRender-4Nu răspund la provocări!…Voi spune doar că viaţa alături de un bărbat cu suflet frumos este foarte uşoară şi frumoasă în acelaşi timp
–  Aspectul fizic este cel prin care v-a atras atenția Dinu, acum…câți ani? Cum v-ați cunoscut?
–  Aspectul fizic contează  poate la o anumită vârstă însă pe mine m-a cucerit definitiv felul de a fi a lui Dinu. Ne-am cunoscut la un eveniment, mai precis la o nuntă unde el cânta împreună cu orchestra iar eu eram invitată. Sigur, o parte din anturajul meu îl cunoştea, îl mai văzuseră la alte evenimente însă eu era prima oară când îl auzeam….şi sigur îmi plăcea ce văd! Ba, eram chiar fascinată! …şi ne-am tot privit,  până am reuşit să facem cunoştinţă, să schimbăm numarul de telefon…să ne întâlnim, să ne plimbăm, să ne cunoaştem…şi, iată,  suntem căsătoriţi de 18 ani!
–  IMG_2649Mulți înainte! Sunt sigură că în jurul lui Dinu roiau multe fete frumoase. Care credeți că au fost atu-urile dvs, atunci, la început, la Ora Marilor Decizii? Ce anume credeți că-l ține, în continuare, alături de dvs?
– Da, pot spune că roiau fetele în jurul lui, ceea ce este, într-un fel măgulitor pentru o femeie: să aibă un partener care place tuturor!  Dar el …m-a ales pe mine!….Cred că sinceritatea, bunătatea şi seriozitatea mea l-au atras şi încă îl mai atrag la mine, sunt un om pe care se poate baza, iar asta e cel mai important în viață: să ai lângă tine un om pe care te poți baza!
– IMG_5294 Înseamnă că Dinu e un norocos și că a avut fler, atunci când a ales. De regulă, profesiile artistice sunt privite cu oarecari rezerve. Părinții au fost de acord de la început cu alegerea dvs?
–  Părinţii mei nu s-au opus, ba, dimpotrivă, mama mea l-a plăcut din prima clipă, il iubeşte mult şi sunt sigură că şi Dinu ţine mult la ea, se inţeleg foarte bine. Repet, de 18 ani!
–  E un argument forte într-o relație: să te înţelegi bine cu soacra! Dar presupun că nu singurul! Cum de s-au apropiat două domenii aparent atât de diferite: muzica și medicina . Există oare vreo legătură există între ele? ?
–  Legatura între muzică şi medicină există cu siguranţă….dacă medicina se ocupa de vindecarea
trupului… muzica face bine sufletului.
– Deci împreună puteți vindeca pe oricine! ? Această conlucrare  are și “consecințe”: micuții care vă poartă numele. Trei copii reprezintă un mare curaj, în zilele noastre.V-ați dorit mult copiii, sau…așa a fost să fie? Vorbiți-ne despre fiecare dintre ei!
IMG_5282–  Copilaşii noştri reprezintă de departe cea mai mare realizare a noastră …cred ca aş putea
să vă vorbesc ore întregi despre ei, i-am dorit din tot sufletul, eu fiind singurul copil mi-am dorit cel puţin doi! Am avut-o pe Ana primul nostru copil, copia identică a lui Dinu,”jucăria noastră”, plângeam cu ea în brate de fericire, o duceam peste tot cu noi…apoi Ana şi-a dorit o surioară şi am avut-o pe Maria, cel mai cuminte “bebeluş” care s-a transformat după împlinirea vârstei de 1 an în cel mai comunicativ şi jucăuş copil….şi aşa a rămas până azi…..Iar Luca care este
cadoul lui Dinu de 40 de ani, cireasa de pe tort, după 2 fete cred că era tot ce ne puteam dori!-un băieţel sensibil, cuminte şi echilibrat!Suntem o famile împlinită, fericită. Nu se vede?
– Vorbiți-ne despre dvs. Ce fire sunteți, cu ce vă ocupați, ce pasiuni aveți?
–  salajanuDespre mine…..sunt un om sensibil, ambiţios, conciliant…meseria pe care mi-am ales-o o fac  cu multă dăruire şi pasiune, sunt medic specialist recuperare, medicină fizică şi balneologie…Cu serviciu și trei copii muncesc mai tot timpul, însă am și crâmpeie de timp liber. Îmi place să-l petrec…tot cu copiii mei! Călătorind împreună, citind, practicând sport.
– Mă așteptam ca din enumerare să facă parte și cântatul! Știți și dvs să cântați? Sau măcar… aveți ureche muzicală?
–  Ureche muzicală cred că am,  însă nu am avut parte de educaţie muzicală… vibrez ascultând muzică bună, ştiu să apreciez o voce frumoasă, un instrument…ascult cu plăcere aproape orice gen muzical. Evident, știu pe de rost toate cântece lui Dinu! Dar…le fredonez în gând!
– salajanu Divulgați-ne “din casă”! Cum este Dinu atunci când nu-l luminează reflectoarele, ci candelabrele
de acasă?
–  Cum este Dinu acasă?-un om normal, un familist convins, un soţ minunat….cel mai iubit tată, este adorat de copii, pentru că ştie să se joace cu ei, să comunice şi să se impună în faţa lor….Petrecem mult timp împreună, de fapt.. atât cât ne permit profesiile.  De departe sărbătorile sunt cele mai frumoase “acasă”, când suntem împreună. În rest, mergem la ski, la mare, munte, firește tot împreună!

Uscatoare rufe