Diverse

Vești bune doamnelor! Iată prima țară în care este ilegal ca femeile să fie plătite mai puțin decât bărbații!

O nouă lege, care a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2018 în Islanda stabilește că este ilegal ca femeile să fie plătite mai puțin decât bărbații.

 • Companiile trebuie să obțină o certificare care demonstrează salariul egal.  
 • Islanda este considerată, pentru al nouălea an consecutiv, țara care respectă cel mai mult egalitatea dintre sexe. Criteriile care stau la baza acestei evaluări sunt: puterea economică, implicarea politică, sănătatea și speranța de viață.Conform legislației, companiile care au peste 25 de angajați sunt obligate să obțină un certificat care atestă faptul că angajații sunt plătiți egal, indiferent de sex, altfel vor primi amenzi. Legea a fost anunțată pe 8 Martie 2017, de Ziua Internațională a femeii și face parte dintr-un proiect care își propune să eradicheze diferența dintre sexe, până în 2022.Noua lege a fost susținută în Guvern, atât de coaliția de guvernământ cât și de opoziție. Aproximativ 50% dintre parlamentarii din Islanda sunt femei.Dagny Osk Aradottir Pind, membru al consiliului director al Asociaţiei pentru Drepturile Femeilor din Islanda declară: ”Este un mecanism prin care ne asigurăm că femeile şi bărbaţii sunt plătiţi în mod egal. Femeile vorbesc de mult timp despre acest lucru și cred că am făcut progrese dar consider că am ajuns în punctul în care oamenii au realizat că legislația pe care o avem nu funcționează și trebuie să facem mai mult.”Marea Britanie a raportat un decalaj de salarizare de 16,9% între bărbați și femei în 2017

  Sursa: uk.businessinsider.com
  Foto: GettyImages

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 • Contemporary societies and of contemporary business owners are relying on women workers equaly as men. It’s about time to be treated equally not only within the borders of European Economic Area but globally. Crisis isn’t an excuse for continuing inequalities. Religion, race, sex & sexual orientation, political beliefs should not be a reason or an excuse for discriminations nowadays and it’s really sad that we are still hearing or reading about cases of minor or major discriminating behaviours.
  Until we reach the day that disrminiation won’t be around it’s good to stay alerted by reading articles like this one.
  Thank you!

Uscatoare rufe