Ea și El

Trebuie să recunoaștem, modul în care am învățat să iubim este greșit!

www.esquire.com

Scena clasică a filmelor romantice decurge cam așa: bărbatul se simte atras de o femeie frumoasă. Se apropie de ea, încep să vorbească și devin un cuplu, într-un timp destul de scurt.

Vi se pare copilăresc? Trebuie să recunoaștem că se întâmplă inclusiv în viața reală foarte des.

Atâta timp cât nimeni nu ne învață cum să ne îndrăgostim, nici la școală și nici părinții, filmele romantice devin principala sursă de informare. Ni se pare firesc să ne îndrăgostim la prima vedere sau de o persoană pe care nu o cunoaștem suficient bine.
Dar așa cum învățăm cifrele și alfabetul, tot așa trebuie să învățăm cum să ne îndrăgostim. Dacă ne-am însuși regulile de bază, încă de la început, nu ar mai fi atâtea relații eșuate.

Probabil că ai trecut și tu prin așa ceva. Te îndrăgostești, ești fericită, totul pare minunat și ești încântată de tot ce ți se întâmplă. Faceți multe lucruri împreună. Deodată însă, simți că ceva lipsește. Nu știi ce anume, dar pur și simplu te simți neîmplinită.

Iar asta se întâmplă întrucât începi relația fără să faci următoarele 2 lucruri:

Să petreci timp de calitate cu partenerul 

Asta nu înseamnă că trebuie să stai lipită de el tot timpul. Înseamnă doar că trebuie să îl observi și să te asiguri că voi doi vă potriviți.

Se poartă urât cu personalul restaurantului? Care este relația lui cu familia? Are grijă de tine sau se concentrează mai mult pe propria persoană?

Aceste lucruri mărunte spun foarte multe lucruri despre el. Fii atentă, nu doar la cum te tratează pe tine, ci și la cum se comportă cu oamenii din jur.

Să pui întrebări pline de semnificații

Nu pune doar întrebări banale, precum ”care este mâncarea ta favorită?” Astfel de întrebări sunt bune, dar nu uita că sunt multe alte întrebări mult mai importante. De exemplu, întreabă ”cum arată vacanța perfectă pentru tine?„ Răspunsul la această întrebare spune multe despre el. Poți afla dacă preferă să stea la o pensiune pentru a descoperi oamenii și locurile sau dacă preferă un hotel de 5 stele. Discrepanțele care apar între voi pot genera conflicte dacă difrențele de opinii și de valori sunt mari.

Întrebările profunde îți vor spune mai mult despre caracterul și valorile lui. Iată alte exemple de întrebări:

Care este cel mai mare regret al tău ?

Dacă te-ai întoarce în timp, ce vârstă ți-ai dori să ai?

Cum ți-ai dori să fie viața ta după pensionare?

Numai atunci când cunoști cu adevărat o persoană te poți îndrăgosti de ea și poți avea o relație de durată.

Sursa: lifehack.org
Foto: www.esquire.com

Publicitate