Bărbați de 10

Tata: primul meu supererou

În dorința de a arăta lumii întregi câte lucruri minunate fac mamele pentru copii lor, lucru perfect adevărat, îi uităm într-un colț, pe cei pe care i-am ales să fie tații copiilor noștri. Preocupați să asigure stabilitatea materială a familiei, uneori intimidați de valul de iubire oferit mamei, aleg să se izoleze, dar cu siguranță, așteaptă ca cineva să observe totuși și prezența lor. Chiar dacă nu sunt așa de pricepuți în declarații precum mamele, nimeni nu poate contesta dragostea lor pentru copii. Am observat o tendință în a pune bărbații la zid. Cred însă cu tărie că dincolo de trântori, trădători, agresori și misogini, cei mai mulți bărbați sunt altfel. Există bărbați care știu să respecte o femeie, bărbați care știu să mângâie și să spună o vorbă frumoasă femeii din viața lor, bărbați care oferă flori din iubire, nu pentru că este 8 Martie sau cine știe ce altă sărbătoare și așa trebuie, sunt bărbați pe umărul cărora poți să plângi și unde poți găsi alinare, și mai presus de toate sunt, cu siguranță, bărbați care își iau în serios rolul de tată. Dacă nu mă credeți, priviți această poză care a făcut senzație pe internet, cu tatăl care ține umbrela deasupra fiului său în timp ce el este ud până la piele.

Iată câteva dintre comentariile care au însoțit postarea:

„Tatăl face mai mult decât să protejeze copilul de ploaie. Este o lecție de altruism. Îl învață cum să îi pună pe ceilalți înaintea lui.”

Evident au fost și cârcotași, o doamnă spunând că: „O mamă i-ar fi dat copilului o pelerină de ploaie, nu ar fi ieșit cu el așa pe stradă! Haha.”

Dar cele mai multe comentarii au fost de genul: ”Minunat tată! Foarte drăguț!”

Priviți și alte exemple de tați iubitori:

În final vă prezentăm câteva ilustrații pe care Peaceful Century le-a realizat pe această temă:

Foto: petakids.com, shutterstock.com, babysitting.academy, Peaceful Century