Ea și El

Sunteți în impas? Iată cum vă puteți salva relația!

hereinthishouse.com
 1. Așezați-vă pe o canapea confortabilă dacă vreți să discutați ceva serios.

Un studiu publicat în 2010 de MIT, Harvard și Yale a arătat că persoanele care stau pe scaune de lemn în timpul negocierii sunt mai inflexibile. Atunci când sunt așezați pe un scaun comod sunt mult mai deschiși la discuții. Aceasta poate duce la o rezolvare mai ușoară a problemelor.

 1. Deschide discuția cu ”Eu” în loc de ”Tu”.

Dacă începeți conversația cu ”tu”, în mod automat imprimați, încă de la început un sentiment acuzator. Începeți întotdeauna dicuțiile importante cu ”Vreau să împărtășesc ceva cu tine”. Îl va feri pe celălalt de sentimentul de vinovăție sau de nevoia de apărare.

 1. Luați o scurtă pauză până se calmează lucrurile.

Să știi când să taci și să nu reacționezi sub impuls este o abilitate esențială în relația de cuplu. Faceți o înțelegere cu partenerul de genul: dacă lucrurile devin tensionate, luăm o pauză până ne calmăm. Ar fi utilă o exprimare de genul: „Sunt foarte nervoasă și aș dori să discutăm acest subiect după ce mă liniștesc, așa că merg să fac o plimbare de 5 minute și discutăm după.”

 1. In mijlocul unei dispute, pune mâna la inimă.

Această poziție vă poate îndulci starea.

 1. Găsiți o metodă comună de a vă elibera de furie.

Întrebați-vă partenerul, după calmarea spiritelor, dacă vrea să vorbească despre ceea ce simte sau despre ceea ce s-a întâmplat.

 1. Țineți-vă de mâini înaintea unei discuții serioase.  

Atingerile fizice generează secreția de oxytocine — hormonul plăcerii. Vei fi surprinsă să vezi ce greu este să țipi la o persoană care te ține de mână.

 1. Schimbă-ți nemulțumirile într-o cerință exprimată cu calm.

În loc să îi spui: ”Stai toată ziua cu nasul în telefon”, încearcă: ”Ce-ar fi să bem un pahar de vin, fără telefoane la îndemână?”

 1. Nu purtați o discuție importantă înainte de a merge la culcare.  

Această discuție serioasă vă va ține treji toată noaptea, fără să rezolvați nimic. Dacă vreți să lămuriți o problemă, încercați ceva de genul: ”Aș dori să discut ceva cu tine. Putem vorbi, câteva minute după cină?”

 1. Așteaptă câteva secunde înainte de a răspunde.

Când ai o nemulțumire privind ceva ce partenerul tău a făcut sau a spus, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să ai un dialog cu tine. Astfel, în loc să acționezi impulsiv, poți găsi o cale calmă și constructivă de abordare și rezolvare a nemulțumirii.

 1. Stabiliți reguli clare pentru situațiile de criză.

Discuții vor fi, cu siguranță, dar aveți grijă să fiți corecți. Întreabă-ți partenerul dacă sunt anumite cuvinte sau fapte pe care le consideră jignitoare, astfle încât să le poți evita.

11. Rezistă etapei de negociere a relației.

the40by40.comEtapa de negociere, vine după etapa ”luna de miere” și este esențială întrucât determină modul în care definești tu relația de cuplu și modul în care gestionezi conflictele. Unele cupluri, chiar dacă se ceartă mai des la început, nu înseamnă că au o relație nesănătoasă. Ambii parteneri încearcă să găsească o cale de mijloc, în care nevoile fiecăruia să se întrepătrundă.

 1. Folește un apelativ.

Dacă îl strigi pe numele întreg poate suna oficial, ceea ce crează o distanță între voi. Folosește un ton scăzut și un nume de alint pentru a-ți exprima afecțiunea.

 1. Identifică semnele când certurile devin toxice și nu vă temeți să cereți ajutorul unui specialist.  

Dacă vă certați pentru aceleași lucruri de fiecare dată este cazul să vă gândiți la terapia de cuplu. Cele mai multe cupluri trebuie să învețe regulile conviețuirii, și cu cât le învață mai repede, cu atât mai bine va fi pentru cuplu.

 1. Folosește-ți sentimentele pentru a face o schimbare.

Sentimentele tale sunt importante dar sunt și mai utile când le folosești într-un mod constructiv. Dacă ai nevoie de o schimbare, în loc să o strigi în gura mare, mai bine încearcă să faci în relația de cuplu, schimbările pe care ți le dorești.

 1. Nu le povesti prietenilor tăi problemele de cuplu până nu îți clarifici situația.

Dacă îți faci publice problemele de cuplu este posibil să îți generezi o stare și mai rea, de rigiditate și nervozitate. Vorbește cu prietenii tăi după ce ți-ai clarificat situația, astfel încât să poți discuta cu calm și claritate despre nemulțumirile tale.

 1. Faceți câteva ședințe de terapie premaritală. 

Dacă cuplurile ar discuta înainte de a se căsători despre ceea ce înseamnă instituția căsătoriei, cu responsabilități și drepturi, nu ar mai fi așa multe divorțuri. 4 ședințe cu un terapeut pentru discuții pe tema banilor, copiilor, profesiei și soluții în cazul conflictelor pot fi de un real ajutor.

 1. Încurajează-ți partenerul să se cunoască mai bine. 

Avem o responsabilitate, atât față noi cât și față de partenerul nostru să dăm tot ce avem mai bun. Dacă înțelegem lucrul acesta și îl punem în practică, nimic nu ne poate strica relația.

Sursa: buzzfeed.com
Foto: lindenbp.com, hereinthishouse.com

Comentează

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.