Ea și El Jurnalul Valentinei

Suntem şi buni şi răi?

Suntem buni şi suntem răi. Există Dumnezeu, cum există şi satana. Şi uite aşa suntem ocrotiţi, cum deopotrivă suntem ispitiţi. Nu de ieri, alaltăieri, ci de mică, mi -a plăcut să studiez oamenii, să le urmăresc gesturile, acţiunile şi să încerc să le găsesc circumstanţe atenuante, să îi înţeleg. Asta pentru mine, apropos, că tot am scris despre egoism săptămâna trecută, pentru că înţelegându- i pe oameni, ajungi la performanţa de a nu- i judeca, ceea ce te eliberează pe tine de o încărcătură negativă care te poate măcina. Încerc să văd întotdeauna dincolo de carcasa unui om, în profunzime şi astfel să nu ajung să fiu măcinata de frustrare, răutate, invidie şi alte stări negative care, fac rău persoanei care nu le poate ţine sub control. Aşadar, cum îmi place mie să spun, e o chestiune de alegere, să fii rău sau să fii bun. Nu vă vorbeşte cea mai bună persoană, dar nici cea mai rea, vă vorbeşte o persoană căreia îi place să se descopere pe sine în permanenţă, să înveţe, să se corecteze, DAR…care nu uită să îi descopere şi să îi înţeleagă şi pe alţii, pentru că fiecare are povestea lui. Şi uite aşa izvorăşte doza mea interminabila de pelineloptimism, ceea ce îmi conferă încredere şi putere; Să vezi ceva bun în orice şi oricine e un bun început. Nu întotdeauna poţi să zâmbeşti când iţi vine să plângi, dar sigur o poţi face mai des decât o faci; nu întotdeauna te simţi puternic(ă) şi de neatins, însă sigur ai resurse în tine de care nu eşti conştient(ă)  sau nu le foloseşti; nu întotdeauna iţi iese totul cum doreşti, dar până la urmă te obişnuieşti cu ideea că primeşti ceea ce meriţi şi că totul se întâmplă cu un scop în viaţă şi e musai să mergi mai departe. Se spune că răutatea oamenilor vine din frustrare şi asta cam aşa e. Oamenii buni sunt oameni siguri pe ei. Şi totusi, orice om bun are o doză de răutate în el, care se manifestă mai mult sau mai puţin, la un moment dat şi e normal, că nu suntem perfecţi. Observaţi în jur şi veţi realiza că oamenilor răi le este din ce în ce mai rău, în loc să le fie mai bine şi se adâncesc în frustrarea lor şi, în timp, nu mai reuşesc să iasă la liman, să vadă lumina, să vadă şi partea buna a lucrurilor, să zâmbească, să trăiască viaţa asta frumoasă cu care suntem binecuvântaţi, aşa cum se cuvine. Eu asta am observat. Ce ziceţi, am dreptate? În concluzie, să ne dezvoltăm partea bună din noi, să o facem chiar şi din egoism, ca să ne fie mai bine. Ceea ce “trimiţi” în Univers fie că e vorba de gânduri sau/şi acţiuni, e ceea ce primeşti. Judecă şi vei fi judecat, fă ceva bun şi vei primi ceva bun, fi înţelegător şi vei fi inţeles, nu trata cu răutate, ca să nu fi tratat exact la fel. Vă pup şi vă doresc să vă descoperiţi latura bună din voi, aşa cum încerc în permanenţă să fac şi eu. Dacă tot se spune că binele învinge, de ce să nu ţinem cu învingătorul?:) Şi în încheiere, cum ar spune un stimabil domn Condurăţeanu,”Va pup pe suflet”!

2 comentarii

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • sunt convins ca a vazut “dincolo de carcasa” si in cazul lui Biorcea. Adica s-a uitat la carcasa si ce a vazut> un tip care avea o amanta cand Valentina era prietena cu nevasta lui, apoi a vazut un tip care o avea pe ea de amanta dupa ce se casatorise cu amanta nr 1. apoi, a mai cautat Valentina si mai departe de carcasa si a vazut un tip in puscarie. s-a oprit aici? neah. defapt ea a vazut sufletul bun, de vestala virgina al lui Cristian. A fost o coincidenta doar ca tipul are bani, arata ca ii cheltuie fara sa gandeasca atunci cand are p pitzi in fata ochilor sau ca e predispus sa considere cea mai tare femeie aia pe care inca NU o are 🙂
    asta e, Valentina… nici de amanta n-ai fost prima, nici de mama… dar probabil esti prima Amanta la Amanta din Romania. Felicitari!