Sănătate

Spune ”Adio!” depresiei!

depresie

Depresia este cu siguranță mai mult decât o stare proastă. Te poate goli de orice speranță sau motivație. Poate avea un impact negativ asupra poftei de mâncare, somnului și obiceiurilor sociale. Partea bună este că sunt numeroase moduri de a scăpa de depresie, fără a apela la medicamente. Iată câteva:

– Ia în considerare terapia

Este cel mai des întâlnit mod pentru a scăpa de depresie. Nu ezita să îți faci o programare la un specialist. Te va ajuta să găsești resursele și metodele eficiente pentru vindecarea ta. Te va ajuta să îți descoperi și să îți analizezi gândurile, modelele preluate din familie. Te va ajuta să înțelegi că nu trebuie să mai rămâi blocată în acest pattern. Dacă vrei să depășești depresia, înseamnă că deja conștientizezi că ai o problemă. Fiecare pas va fi o provocare, dar o dată ce ai făcut primii pași, vei fi tot mai puternică.

– Fă sport în mod regulat  

Dacă nu ai grijă de corp în mod adecvat, nu vei reuși să treci peste depresie. Sportul, practicat în mod regulat, te va ajuta să te simți mai bine. Nu trebuie să fie ceva intens. Poți începe cu exerciții ușoare de aerobic, dimineața.

– Petrece mai mult timp în natură

Când ești deprimată îți dorești să te izolezi de restul lumii. Totul în jur ți se pare neprietenos, dar petrecerea timpului în aer liber are efecte incredibile. De exemplu, soarele are un efect pozitiv prin creșterea nivelului serotoninei și dopaminei, ambele responsabile cu starea de bine. Te va ajuta să nu te mai simți prizonieră în mijlocul problemelor tale.

– Practică meditația

Depresia îți crează sentimentul că ești prizoniera propriilor gânduri. Este foarte simplu să lupți împotriva acestor gânduri. Dar poate fi un gest inutil. Cu cât încerci să reziști mai mult acestor gânduri sau să le negi, cu atât mai puternice vor deveni. Poți apela la meditație. Tot ceea ce trebuie să faci este să îți observi gândurile fără să le/te judeci.

– Mănâncă sănătos  

Un corp sănătos înseamnă o minte sănătoasă. Dacă mănânci nesănătos este foarte posibil să îți accentuezi starea de de presie. Trebuie să urmezi o dietă echilibrată care include: carbohidrați, fructe și legume. Nu sări peste micul dejun și bea multă apă. Vei fi uimită de rezultate.

 – Dormi 

Dacă suferi de depresie este posibil să ai probleme cu somnul. În funcție de tipul depresiei, poți dormi prea mult sau prea puțin. Poți sta trează ore întregi lamentându-te și criticând fiecare decizie luată. Pentru a avea un somn sănătos trebuie să ai obiceiuri sănătoase. Trebuie să îți stabilești un anumit ritual de trezire și culcare și să îl respecți. Încearcă să dormi 8 ore pe noapte.

Sursa: positivethingsonly.com
Imagine reprezentativă: Florentin Mocanu

1 comentariu

Click aici pentru a spune ceva frumos

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • First step for curing depression is to realize that you have fallen into it. Right after you have to start working with yourself and sharing with the ones you love good quality time. Then you will have to follow all tips mentioned above and you ar definitely going to say goodbye to depression and welcome to good life!